Kladdkaka med valnötter

Introduktion och förberedelse

Baka en kladdkaka med valnötter och servera som den är i rutor eller med vispad grädde eller vaniljglass samt färska bär som hallon.

Passar en form i storlek som en halv långpanna 20x30 cm eller en rund springform ca 24 cm diameter.

Här har jag räknat med i tiden att kladdkakan ska svalna och stelna i kylen.

12 portioner kladdkaka med valnötter

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 2 tim 50 min
  • Klart på: 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 175 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 0,5 dl sirap
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 200 gram vit choklad
  • 125 gram valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra smöret mjukt i en bunke utan att smälta det.
  3. Tillsätt sockret och vispa det fluffigt med en elvisp några minuter.
  4. Tillsätt kakaopulver, sirap och salt. Rör ut.
  5. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  6. Vänd ner vetemjölet och rör till en smet utan klumpar.
  7. Hacka vit choklad och valnötter samt vänd ner i smeten och rör runt.
  8. Klä en bakform på 20x30 cm eller en rund springform ca 24 cm diameter med bakplåtspapper.
  9. Fördela kladdkakesmeten i ett jämnt lager.
  10. Grädda i övre delen av ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig om du sticker i den men ändå lite fast. Tänk på att den stelnar i kylskåpet.
  11. Ta ut kladdkakan och låt den svalna. Ställ in den i kylen att kallna och stelna i minst 2 timmar.
  12. Vid servering så skär du upp rutor, trianglar eller tårtbitar.
  13. Kladdkakan är god med vispad grädde eller vaniljglass samt färska bär som hallon.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31