Kladdkaka i långpanna
Kladdig chokladkaka som är enkel att baka till många. Kan också kallas brownies.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg fram smör att mjukna. Eller lägg i en bunke och mikra det mjukt och rör ihop smöret.
- Vispa socker och smör vitt och fluffigt i ca 5 minuter med elvisp eller i matberedare.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Vänd ner vetemjölet i smeten.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
- Tillsätt ev. grovhackade valnötter om du vill ha det i.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna med höga kanter.
- Häll kladdkakesmeten i långpannan.
- Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
- Ta ut och låt kladdkakan svalna i ugnsformen. Den stelnar mer när den blir kall. Sätt förslagsvis in den i kylen och skär sedan upp den när den helt kall.
- Skär kladdkakan i bitar eller rutor.
- Kladdkakan kan serveras som den är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra ev. över florsocker.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal