Kladdkaka i långpanna

Kladdig chokladkaka som är enkel att baka till många. Kan också kallas brownies.

24 bitar kladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 18 min
  • Klart på: 33 min

Ingredienser

  • 350 gram smör
  • 6 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 gram 70% choklad
  • 100 gram valnötter, utan skal (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fram smör att mjukna. Eller lägg i en bunke och mikra det mjukt och rör ihop smöret.
  3. Vispa socker och smör vitt och fluffigt i ca 5 minuter med elvisp eller i matberedare.
  4. Rör ner kakao, sirap och salt.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Vänd ner vetemjölet i smeten.
  7. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
  8. Tillsätt ev. grovhackade valnötter om du vill ha det i.
  9. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna med höga kanter.
  10. Häll kladdkakesmeten i långpannan.
  11. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
  12. Ta ut och låt kladdkakan svalna i ugnsformen. Den stelnar mer när den blir kall. Sätt förslagsvis in den i kylen och skär sedan upp den när den helt kall.
  13. Skär kladdkakan i bitar eller rutor.
  14. Kladdkakan kan serveras som den är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra ev. över florsocker.
Baka kladdkakan i en långpanna så är den lätt att baka till många.
Baka kladdkakan i en långpanna så är den lätt att baka till många.

Serveringsförslag

  • Skärs i rutor och serveras som de är eller som en dessert med ex. vispad grädde kanske smaksatt med likör som punsch eller amaretto.
  • Eller en kula vaniljglass och färska hallon eller jordgubbar.
  • Du kan också ha på frosting eller glasyr.
E-mail
Medel: 4.1 (40 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26

Tillbehör och liknande: