Kladdkaka i kastrull

Introduktion och förberedelse

Kladdkaka i kastrull - en kastrullkladdkaka. Enklare kan det inte bli att baka kladdkaka.

En kladdis som bara tar några minuter att röra ihop, en kvart att baka sedan 2 timmar i kylen för att stelna.

Serveringsförslag

  • Hemgjord kladdkaka är gott som dessert med lättvispad grädde. Du kan enkelt smaksätta grädden med någon halv tsk vaniljsocker i grädden eller någon msk sprit som apelsin eller mandellikör.
  • Vaniljglass passar också till kladdkaka.
  • Kladdkakan kan garneras med pudrat florsocker och citronmeliss.

8 till 12 bitar kladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk smör eller margarin till formen
  • 3 msk ströbröd eller kokosflingor till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Ta av från värmen och rör i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver salt och sist äggen ett i taget. Rör till en jämn smet.
  4. Smörj en form - förslagsvis en springform med löstagbara kanter - med smör eller margarin. "Bröa" den med ströbröd eller kokosflingor.
  5. Häll smeten i formen och bred ut i ett jämnt lager.
  6. Grädda kladdkakan i 15 minuter i nedre delen av ugnen.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna och bli kall i minst 2 timmar i kylen. Då stelnar kladdkakan men är ännu sådär gott krämig. Äter du den direkt så är den för lös men god.
  8. Innan servering kan du pudra över florsocker med en sil.
  9. Servera kladdkakan kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 3.9 (64 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-11

Tillbehör och liknande recept: