Kladdkaka i kastrull
Introduktion och förberedelse
Kladdkaka i kastrull - en kastrullkladdkaka. Enklare kan det inte bli att baka kladdkaka. Några minuter att röra ihop, en kvart att baka sedan 2 timmar i kylen för att stelna.
Hemgjord kladdkaka är gott som dessert med lättvispad grädde. Du kan enkelt smaksätta grädden med någon halv tsk vaniljsocker i grädden eller någon msk sprit som apelsin eller mandellikör. Vaniljglass passar också till kladdkaka.
Kladdkakan kan garneras med pudrat florsocker och citronmeliss.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Ta av från värmen och rör i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver salt och sist äggen. Rör till en jämn smet och försök att låta bli att äta upp den goda chokladsmeten.
- Häll kladdkakesmeten i en bakform.
- Grädda kladdkakan i 15 minuter.
- Ta ut kladdkakan och låt den svalna och bli kall i minst 2 timmar i kylen. Då stelnar kladdkakan men är ännu sådär gott krämig. Äter du den direkt så är den för lös men god.
- Innan servering pudrar du över florsocker med en sil.
- Servera kladdkakan kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal