Kladdkaka i kastrull

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kladdkaka i kastrull - en kastrullkladdkaka. Enklare kan det inte bli att baka kladdkaka. Några minuter att röra ihop, en kvart att baka sedan 2 timmar i kylen för att stelna.

Hemgjord kladdkaka är gott som dessert med lättvispad grädde. Du kan enkelt smaksätta grädden med någon halv tsk vaniljsocker i grädden eller någon msk sprit som apelsin eller mandellikör. Vaniljglass passar också till kladdkaka.

Kladdkakan kan garneras med pudrat florsocker och citronmeliss.

12 bitar Kladdkaka i kastrull kastrullkladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Ta av från värmen och rör i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver salt och sist äggen. Rör till en jämn smet och försök att låta bli att äta upp den goda chokladsmeten.
  4. Häll kladdkakesmeten i en bakform.
  5. Grädda kladdkakan i 15 minuter.
  6. Ta ut kladdkakan och låt den svalna och bli kall i minst 2 timmar i kylen. Då stelnar kladdkakan men är ännu sådär gott krämig. Äter du den direkt så är den för lös men god.
  7. Innan servering pudrar du över florsocker med en sil.
  8. Servera kladdkakan kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.2 (23 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Liknande recept: