Kladdkaka i kastrull
Introduktion och förberedelse
Kladdkaka i kastrull - en kastrullkladdkaka. Enklare kan det inte bli att baka kladdkaka.
En kladdis som bara tar några minuter att röra ihop, en kvart att baka sedan 2 timmar i kylen för att stelna.
Serveringsförslag
- Hemgjord kladdkaka är gott som dessert med lättvispad grädde. Du kan enkelt smaksätta grädden med någon halv tsk vaniljsocker i grädden eller någon msk sprit som apelsin eller mandellikör.
- Vaniljglass passar också till kladdkaka.
- Kladdkakan kan garneras med pudrat florsocker och citronmeliss.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Ta av från värmen och rör i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver salt och sist äggen ett i taget. Rör till en jämn smet.
- Smörj en form - förslagsvis en springform med löstagbara kanter - med smör eller margarin. "Bröa" den med ströbröd eller kokosflingor.
- Häll smeten i formen och bred ut i ett jämnt lager.
- Grädda kladdkakan i 15 minuter i nedre delen av ugnen.
- Ta ut kakan och låt den svalna och bli kall i minst 2 timmar i kylen. Då stelnar kladdkakan men är ännu sådär gott krämig. Äter du den direkt så är den för lös men god.
- Innan servering kan du pudra över florsocker med en sil.
- Servera kladdkakan kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal