Bountykladdkaka

Bountykladdkaka - en kladdis för dig som gillar kokos och Bounty-choklad. Kladdkakan toppas med Bounty. Kolla in min lilla snabbfilm på Bountykladdkaka.

En chokladkaka som passar alla som gillar kladdkaka och godis. Snabb och lätt (samt rätt billig) att baka med smält smör och kakao. Istället för Bounty kan du låta fantasin skena med ditt favoritgodis - se till att det är i mindre bitar (du kan skära dem i bitar själv också såklart) som Mars, Snickers, Daim, mintgodis, Geisha osv.

Funkar att servera som den är eller festa till det med en vaniljglass, lättvispad grädde, bärsorbet eller valfritt tillbehör.

Här smet till en rund springform på ca 24 cm diameter med löstagbar botten eller valfri form i samma storlek. Äggen i receptet är ekologiska då det är bra såklart men också att de har samma storlek i de flesta affärer. Använder du lite större vanliga ägg (som frukostägg) så ta två ägg istället för tre normalstora ekologiska ägg.

8 stora eller 12 lite mindre bitar kladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 bakplåtspapper till formen eller smörj med smör och ströbröd
  • 150 gram smör
  • 1 dl kakao
  • 3 ekologiska ägg eller två stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8-12 Bounty små styckbitar (beroende på om du ska servera 8 eller 10 bitar) eller skär skär 2x57 gram Single Bounty i ca 1 cm skivor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Häll i en bunke. Låt svalna något.
  3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Vispa ihop.
  4. Rör - eller vispa med elvisp - ner ett ägg i taget. Tillsätt och vispa ner mjöl till en jämn smet.
  5. Smörj formen med lite smör och ströbröd eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut.
  6. Häll kladdkakesmeten i formen. Placera och stick ner Bounty styckvis eller i skuren i skivor ca 1 cm i mönster runt på kakan eller som du vill.
  7. Grädda kladdkakan i 15-17 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg över lite bakplåtspapper eller folie de sista 5 minuterna.
  8. Ta ut, låt svalna och låt eventuellt kallna helt samt förvara i kylen. Håller någon vecka minst. Kan frysas.
  9. Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde. Garnera gärna genom att pudra över florsocker och/eller rostade kokosflingor precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.