Bountykladdkaka
Bountykladdkaka är en kladdis för dig som gillar kokos och Bounty-choklad. Kladdkakan toppas med Bounty.
En chokladkaka som passar alla som gillar kladdkaka och godis.
Snabb och lätt (samt rätt billig) att baka med smält smör och kakao.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Häll i en bunke. Låt svalna något.
- Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Vispa ihop.
- Rör - eller vispa med elvisp - ner ett ägg i taget. Tillsätt och vispa ner mjöl till en jämn smet.
- Smörj formen med lite smör och ströbröd eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut.
- Häll kladdkakesmeten i formen. Placera och stick ner Bounty styckvis eller i skuren i skivor ca 1 cm i mönster runt på kakan eller som du vill.
- Grädda kladdkakan i 15-17 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg över lite bakplåtspapper eller folie de sista 5 minuterna.
- Ta ut, låt svalna och låt eventuellt kallna helt samt förvara i kylen. Håller någon vecka minst. Kan frysas.
- Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde. Garnera gärna genom att pudra över florsocker och/eller rostade kokosflingor precis innan servering.
Varianter
stället för Bounty kan du låta fantasin skena med ditt favoritgodis - se till att det är i mindre bitar (du kan skära dem i bitar själv också såklart) som Mars, Snickers, Daim, mintgodis, Geisha osv.
Serveringsförslag
Funkar att servera som den är eller festa till det med en vaniljglass, lättvispad grädde, bärsorbet eller valfritt tillbehör.
Tips
Här smet till en rund springform på ca 24 cm diameter med löstagbar botten eller valfri form i samma storlek.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal