Dumlekladdkaka
En Dumlekladdkaka är en kladdkaka med Dumlekola på toppen. Här även med lite jordnötter på - men det är valfritt.
En riktigt barnvänlig kladdis som passar alla som gillar godis. Snabb och lätt (samt rätt billig) att baka med smält smör och kakao.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen.
- Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Låt svalna något.
- Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Smörj en rund springform på ca 24 diameter med lite smör och ströbröd. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen och klipp av det som sticker ut.
- Häll smeten i formen. Placera och stick ner Dumlekolor samt nötter i smeten här och där.
- Grädda kladdkakan i 18 minuter i nedre delen av ugnen.
- Ta ut och låt svalna innan servering.
- Skär upp och servera kladdkakan som den är eller med tillbehör som vaniljglass eller vispad grädde. Garnera gärna genom att pudra över florsocker precis innan servering.
- Kladdkakan stelnar mer när den får kallna och stå i kylen några timmar. Håller någon vecka. Kan frysas.
Serveringsförslag
Funkar att servera som den är eller festa till det med en vaniljglass, lättvispad grädde, bärsorbet eller valfritt tillbehör.
Varianter
Istället för Dumlekola kan du låta fantasin skena med ditt favoritgodis - se till att det är i mindre bitar (du kan skära dem i bitar själv också såklart) som små Bounty (kokos), Mars, Snickers, Daim, mintgodis, Geisha osv.
Val av form
Här smet till en rund springform på ca 24 cm diameter med löstagbar botten eller valfri form i samma storlek.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal