Kanelbullekladdkaka

Introduktion och förberedelse

Baka en kanelbullekladdkaka. Och nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel.

Den kan också kallas kanelkladdkaka

Det blir 8 stora eller 12 normala bitar.

Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.

1 kanelbullekladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smält smör
  • 2 stora eller 3 små ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pärlsocker till garnering
  • 0,5 dl ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Eller 175 grader varmluftsugn.
  2. Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
  4. Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  6. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp en minut.
  7. Tillsätt och vispa i smöret lite i taget.
  8. Rör i mjölet och vispa hastigt till en jämn smet.
  9. Häll smeten i formen. Strö över hälften av pärlsockret.
  10. Baka i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  11. Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
  12. Godast nybakt och ljummen.
E-mail
Medel: 4.4 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 441 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.