Kanelbullekladdkaka

Nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel istället för choklad därav namnet. En kladdkaka med kanel i helt enkelt. Den borde egentligen heta kanelkladdkaka.
Det blir 8 stora eller 12 normala bitar kanelbullekladdkaka.
Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.

1 kanelbullekladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pärlsocker till garnering
  • 0,5 dl ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
  4. Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
  5. Blanda mjölk, socker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  6. Rör i smält smör i mjölblandningen. Använd ev. en elvisp.
  7. Tillsätt ägg och blanda till en jämn smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Strö över hälften av pärlsockret.
  10. Baka kanelbullekladdkakan i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  11. Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
  12. Godast nybakt och ljummen.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Kockens tips på liknande recept:

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Läs mer

Tips på julöl 2017

Vid juletid hamnar vinet under granen. På julbordet står istället julöl, snaps och i vissa fall mumma. Här hittar du tips på årets utbud och smaktyper. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer