Kanelbullekladdkaka

Introduktion och förberedelse

Baka en kanelbullekladdkaka.

Och nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel. Den kan också kallas kanelkladdkaka.

Tips

Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.

En ljus variant på kladdkaka smaksatt med kanel
En ljus variant på kladdkaka smaksatt med kanel och toppad med pärlsocker.

1 kanelbullekladdkaka, 8 stora eller 12 medelstora bitar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smält smör
  • 2 stora eller 3 små ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pärlsocker till garnering
  • 0,5 dl ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Eller 175 grader varmluftsugn.
  2. Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
  4. Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  6. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp en minut.
  7. Tillsätt och vispa i smöret lite i taget.
  8. Rör i mjölet och vispa hastigt till en jämn smet.
  9. Häll smeten i formen. Strö över hälften av pärlsockret.
  10. Baka i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  11. Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
  12. Godast nybakt och ljummen.
E-mail
Medel: 3.8 (34 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 441 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-04