Kanelbullekladdkaka

Nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel istället för choklad därav namnet. En kladdkaka med kanel i helt enkelt. Den borde egentligen heta kanelkladdkaka.
Det blir 8 stora eller 12 normala bitar kanelbullekladdkaka.
Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.

1 kanelbullekladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pärlsocker till garnering
  • 0,5 dl ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
  4. Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
  5. Blanda mjölk, socker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  6. Rör i smält smör i mjölblandningen. Använd ev. en elvisp.
  7. Tillsätt ägg och blanda till en jämn smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Strö över hälften av pärlsockret.
  10. Baka kanelbullekladdkakan i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  11. Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
  12. Godast nybakt och ljummen.
E-mail
Medel: 4.5 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Liknande recept:

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Hembakta piroger

Nybakta och hemmabakta piroger går åt som smör i solsken på knytis, kalas, skiva eller ta med på utflykt och på stranden. Fyll med köttfärs eller ost och skinka eller annan fyllning.

Läs mer

Recept

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer