Kanelbullekladdkaka

Introduktion och förberedelse

Baka en kanelbullekladdkaka. Och nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel.

Den kan också kallas kanelkladdkaka

Det blir 8 stora eller 12 normala bitar.

Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.

1 kanelbullekladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smält smör
  • 2 stora eller 3 små ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl pärlsocker till garnering
  • 0,5 dl ströbröd till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Eller 175 grader varmluftsugn.
  2. Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
  4. Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  6. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp en minut.
  7. Tillsätt och vispa i smöret lite i taget.
  8. Rör i mjölet och vispa hastigt till en jämn smet.
  9. Häll smeten i formen. Strö över hälften av pärlsockret.
  10. Baka i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
  11. Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
  12. Godast nybakt och ljummen.
E-mail
Medel: 4.4 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept. 

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept