Kanelbullekladdkaka
Baka en kanelbullekladdkaka.
Och nej, det är inga kanelbullar i kladdkakan utan den är smaksatt med kanel. Den kan också kallas kanelkladdkaka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Eller 175 grader varmluftsugn.
- Smält smör och sätt åt sidan att svalna något.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform 24 cm.
- Pensla botten och kanter med lite smält smör och bröa med ströbröd.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
- Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp en minut.
- Tillsätt och vispa i smöret lite i taget.
- Rör i mjölet och vispa hastigt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Strö över hälften av pärlsockret.
- Baka i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut och strö över resten av pärlsockret och låt svalna något ca 10 minuter innan servering.
- Godast nybakt och ljummen.
Tips
Du kan baka i valfri form men smeten passar till en rund springform på runt 24 cm diameter med löstagbar kant.
Uppskattat näringsvärde per portion: 441 kcal