Kladdkaka med apelsin

Introduktion och förberedelse

Gillar du smaskig kladdig choklad och apelsin är detta för dig.

Serveringsförslag

  • Servera kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
  • Passar till dessert, på buffé eller till fika.

Varianter

  • Istället för choklad med apelsinsmak kan du ta vanlig 70% choklad och sedan tillsätta 1 msk rivet apelsinskal från en ekologisk apelsin. Här med Lindts Excellence Orange som även innehåller mandel.
  • Kan även garneras med syltat apelsinskal.

12 bitar kladdkaka med apelsin

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram choklad med apelsinsmak ex. Lindt Excellence Orange
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och ägg några minuter.
  3. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke. Smält den i vattenbad eller försiktigt lite i taget med omrörning i mikron.
  4. Skär smöret i tärningar och tillsätt det under omrörning så att det smälter ihop med chokladen. Värm ev. lite till.
  5. Blanda mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
  6. Vispa i äggblandningen samt sedan chokladblandningen till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en runde springform med löstagbar kant ca 24 cm diameter.
  8. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna något.
  10. Servera apelsinkladdisen med vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-16

Tillbehör och liknande recept: