Kladdkaka med apelsin
Gillar du smaskig kladdig choklad och apelsin är detta för dig.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa socker och ägg några minuter.
- Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke. Smält den i vattenbad eller försiktigt lite i taget med omrörning i mikron.
- Skär smöret i tärningar och tillsätt det under omrörning så att det smälter ihop med chokladen. Värm ev. lite till.
- Blanda mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
- Vispa i äggblandningen samt sedan chokladblandningen till en jämn smet.
- Häll smeten i en runde springform med löstagbar kant ca 24 cm diameter.
- Baka kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Ta ut och låt svalna något.
- Servera apelsinkladdisen med vispad grädde eller vaniljglass.
Serveringsförslag
- Servera kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
- Passar till dessert, på buffé eller till fika.
Varianter
- Istället för choklad med apelsinsmak kan du ta vanlig 70% choklad och sedan tillsätta 1 msk rivet apelsinskal från en ekologisk apelsin. Här med Lindts Excellence Orange som även innehåller mandel.
- Kan även garneras med syltat apelsinskal.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal