Kladdkaka med apelsin

Gillar du smaskig kladdig choklad och apelsin är detta för dig. Servera kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass. Passar till dessert, på buffé eller till fika.
Istället för choklad med apelsinsmak kan du ta vanlig 70% choklad och sedan tillsätta 1 msk rivet apelsinskal från en ekologisk apelsin. Här med Lindts Excellence Orange som även innehåller mandel.

12 bitar kladdkaka med apelsin

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram choklad med apelsinsmak ex. Lindt Excellence Orange
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och ägg några minuter.
  3. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke. Smält den i vattenbad eller försiktigt lite i taget med omrörning i mikron.
  4. Skär smöret i tärningar och tillsätt det under omrörning så att det smälter ihop med chokladen. Värm ev. lite till.
  5. Blanda mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
  6. Vispa i äggblandningen samt sedan chokladblandningen till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en runde springform med löstagbar kant ca 24 cm diameter.
  8. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna något.
  10. Servera apelsinkladdisen med vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.

Liknande recept: