Vegetariska biffar med svarta bönor

Vegetariska biffar av mosade svarta bönor, hackade gröna bönor smaksatta med vitlök. Biffarna blir godast med hemkokta svarta bönor men kan också lagas med färdigkokta bönor.

Gott till bönbiffarna är en kall sås med yoghurt smaksatt med ingefära, ugnsstekt potatis, inlagd gurka och kokta morötter, knipplök samt blomkål - se bild.

Koka gärna ett helt paket svarta bönor på en gång så kan du frysa in det som blir över.

Jag blandade i fint strimlade och hackade gröna bönor för lite färg och tuggmotstånd - de kan bytas mot majs eller fint tärnad röd eller gul paprika.

4 portioner vegetariska biffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 5 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl kokta gröna bönor som haricots verts
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka svarta bönor. Eller skölj färdigkokta bönor noga i durkslag.
  2. Använder du färska okokta gröna bönor så strimla dem och koka dem mjuka i vatten i fem minuter.
  3. Mosa svarta bönor i en skål. Förslagsvis med en visp eller kör i en matberedare eller använd mixer.
  4. Tillsätt gröna bönor, skalad och pressad vitlök, 0,5 dl ströbröd, mjöl och 2 msk olivolja. Mosa ihop till en röra.
  5. Dela bönröran i 4 delar, rulla till bollar och platta till biffar.
  6. Panera bönbiffarna i resten av ströbrödet.
  7. Stek bönbiffarna i resten av olivoljan några minuter på varje sida i en stekpanna.
  8. Vegetariska biffar med bönor är klara att servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.