Rostad vitlök

Rostad vitlök blir mild, sötaktig och så mjuk att den kan halveras och klämmas ur sitt skal. Gillar du vitlök så måste du prova.

Gott som tillbehör till det mesta ex. grillat eller att ha i potatissallad.

Använd en tandad brödkniv så är vitlöken lättare att skära itu.

Lätt att laga till många samt smidigt då du kan lägga med vitlöken på lite folie eller i en ugnsfast liten form samtidigt som du lagar annan mat i ugnen ex. klyftpotatis, gratäng eller rostade rotfrukter.

4 portioner rostad vitlök

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 37 min

Ingredienser

  • 2 stora hela vitlökar
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skala av det mesta av det yttersta skalet på vitlöken.
  3. Lägg i en ugnsform och pensla med olivolja.
  4. Rosta vitlöken i 35 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna något.
  6. Skrä vitlöken tvärs över klyftorna med en ex. en vass kniv eller brödkniv och servera. Kläm sedan ut innehållet ur de halva klyftorna.
E-mail
Medel: 3.7 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.