Dillmajonnäs

Dillmajonnäs är en god kall sås med majonnäs, gräddfil, hackad dill och gräslök.

6 portioner dillmajonnäs

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och gräddfil i en skål.
  2. Hacka dill och gräslök fint och rör ner i såsen.
  3. Smaka av dillmajonnäsen med salt och vitpeppar samt servera.

Serveringsförslag

Dillmajonnäs är gott till fisk som panerad torsk, fiskpinnar, grillad eller stekt lax med mera.

Varianter

  • Vegan dillmajonnäs kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt växtbaserad gräddfil.
  • Gott i är även någon msk pressad citron.
  • Gräslök är valfritt.

Tips

Det finns frysta hackad dill och gräslök som är smidig att använda till såsen.

E-mail
Medel: 4.2 (46 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-24