Tonfisksallad med fetaost

En matig variant av grekisk sallad med tonfisk, fetaost, kokt kall potatis, oliver, tomater, paprika, rödlök med mera är gott, nyttigt och enkelt att laga.

6 portioner tonfisksallad med fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 4 kvisttomater
  • 4 potatisar, fast sort
  • 0,5 gurka
  • 16 oliver med kärnor, helst kalamataoliver, ca 2 dl
  • 200 g fetaost, grekisk fårost
  • 1 rödlök
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk vinäger
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 4 msk majonnäs (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
  3. Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
  4. Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
  5. Häll av oliver och tillsätt dem.
  6. Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
  7. Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
  8. Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
  9. Tillsätt potatis, tonfisk, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja samt majonnäs (valfritt) och blanda om.
  10. Servera den tonfisksalladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. ljust lantbröd eller surdegsbröd.

Serveringsförslag

Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.

Varianter

  • Klicka gärna i några msk majonnäs om du gillar det. Då får salladen en extra rund smak.
  • En lyxig variant kan du laga med halstrad färsk tonfisk istället för den på burk.
E-mail
Medel: 3.6 (39 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-31