Tonfisksallad med fetaost
En matig variant av grekisk sallad med tonfisk, fetaost, kokt kall potatis, oliver, tomater, paprika, rödlök med mera är gott, nyttigt och enkelt att laga.
Tillagning
- Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
- Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
- Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
- Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
- Häll av oliver och tillsätt dem.
- Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
- Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
- Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
- Tillsätt potatis, tonfisk, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja samt majonnäs (valfritt) och blanda om.
- Servera den tonfisksalladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. ljust lantbröd eller surdegsbröd.
Serveringsförslag
Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.
Varianter
- Klicka gärna i några msk majonnäs om du gillar det. Då får salladen en extra rund smak.
- En lyxig variant kan du laga med halstrad färsk tonfisk istället för den på burk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal