Tonfisksallad med fetaost

Introduktion och förberedelse

En matig variant av grekisk sallad med tonfisk, fetaost, kokt kall potatis, oliver, tomater, paprika, rödlök med mera är gott, nyttigt och enkelt att laga.

Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.

Klicka gärna i några msk majonnäs om du gillar det. Då får salladen en extra rund smak.

6 portioner tonfisksallad med fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 4 kvisttomater
  • 4 potatisar, fast sort
  • 0,5 gurka
  • 16 oliver med kärnor, helst kalamataoliver, ca 2 dl
  • 200 g fetaost, grekisk fårost
  • 1 rödlök
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk vinäger
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 4 msk majonnäs (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
  3. Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
  4. Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
  5. Häll av oliver och tillsätt dem.
  6. Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
  7. Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
  8. Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
  9. Tillsätt potatis, tonfisk, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja samt majonnäs (valfritt) och blanda om.
  10. Servera den tonfisksalladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. ljust lantbröd eller surdegsbröd.
E-mail
Medel: 3.8 (15 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.