Ugnsstekt falukorv med äpple och grädde
Ugnsstekt falukorv toppad med äpple och sås av grädde samt god smak av Dijonsenap, champinjoner, rödlök, vitlök, tomat och riven ost.
En lyxig extra allt variant av ugnsstekt falukorv som är god som vanlig ugnsstekt falukorv med potatismos.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader samt börja koka potatis om du vill ha mos till falukorven. Du kan också förbereda annat tillbehör till falukorven som råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous.
- Ta bort skinnet från falukorven. Skär snitt ca 3/4 bit ner i korven med ca 1 cm mellanrum. Korven ska ännu sitta ihop.
- Häll olivolja i botten på en ugnsform eller ugnstålig panna.
- Lägg korven i formen.
- Skala och pressa en vitlök och fördela över hela korven.
- Skär äpplet i kärnfria skivor och tryck ner en skiva i vartannat snitt.
- Skala, dela och strimla löken och fördela i vartannat snitt.
- Skölj och skiva champinjoner och tryck ner i snitt här och där.
- Dela och skiva tomaten och fördela i snitten.
- Får du inte plats med allt äpple, lök, champinjoner samt tomat så lägg det i mitten vid sidan av korven. Det är bara att skeda upp sedan vid servering.
- Klicka över senap samt häll på grädde över korven.
- Toppa falukorven med riven ost.
- Ugnsstek falukorven i 20 minuter så att den får fin färg och är genomstekt. Kolla under tiden om potatisen är färdigkokt. Gör potatismos eller servera med annat tillbehör.
- Ta ut den falukorven, garnera ev. med hackad bladpersilja och servera med ex. potatismos samt gärna med en sked att skeda upp sås och fyllning med.
Tillbehör till falukorven:
- Potatismos är klassiskt ugnsstekt falukorv. Gott till är också en valfri sallad som denna enkla sallad.
- Annat mos passar också till som basilikamos.
- Vill du inte ha mos till så kan du koka råris eller annat ris, laga rostade rotfrukter, koka potatis, pasta, quionoa eller couscous till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 434 kcal