Basilikamos potatismos med basilika

Potatismos med hackad basilika, nyttig olivolja eller smör samt mjölk är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest. Du kan ta fryst, några tsk torkad eller 15 blad hackad färsk basilika eller blanda. En pressad klyfta vitlök är också gott i moset. Vidare kan man ha pesto istället för basilika. Riven parmesan är också gott i moset.

4 portioner basilikamos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl fryst hackad basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatis mjuk 20-30 minuter.
  2. När den är mjuk häller du av vattnet samt mosar den med smör, mjölk, hackad basilika samt smakar av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer