Basilikamos potatismos med basilika

Introduktion och förberedelse

Potatismos med hackad basilika, nyttig olivolja eller smör samt mjölk är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest. Du kan ta fryst, några tsk torkad eller 15 blad hackad färsk basilika eller blanda.

En pressad klyfta vitlök är också gott i moset. Vidare kan man ha pesto istället för basilika. Riven parmesan är också gott i moset.

4 portioner basilikamos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl fryst hackad basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatis mjuk 20-30 minuter.
  2. När den är mjuk häller du av vattnet samt mosar den med smör, mjölk, hackad basilika samt smakar av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.