Ugnspannkaka med bacon eller fläsk

En god ugnspannkaka som du kan servera med lingonsylt och tomatsallad eller rivna morötter, rödkål och gurka. Kokt tärnad potatis kan man också ha i.

4 portioner ugnspannkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 1 paket bacon (140 g) eller tärnat fläsk
  • 1 liten purjolök (valfritt)
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • lingonsylt till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla baconet eller tärna fläsk direkt.
  3. Stek fläsket eller baconbitarna i en stekpanna några minuter tills de fått färg.
  4. Fördela ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Häll ev. bort fett om du ej vill ha det i ugnspannkakan.
  5. Skölj och strimla en liten purjolök (valfritt) och fördela i pannan.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klumpfri smet.
  7. Häll smeten i pannan.
  8. Grädda ugnspannkakan i 25 till 30 minuter.
  9. Låt svalna något och skär upp i rutor.
  10. Servera ugnspannkakan med lingonsylt samt rårivna morötter osv.
E-mail
Medel: 4.4 (24 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer