Tacolasagne med kyckling

Introduktion och förberedelse

Tacolasagne med kyckling, taco-krydda, vitlök, tomatsås, lök, färsk koriander och chili varvat med lasagneplattor, mozzarella och vit sås.

Du kan köpa färdigkokt, stekt eller grillat kycklingkött. Vill du laga en riktigt god lasagne så kan du först koka kycklingkött själv - kokt pulled chicken. Överblivet kycklingkött är gott till mycket annat som pytt, paj med mera.

Vill man ha mindre kyckling eller spä till en större sats kan man ha i kokta svarta bönor och majs.

Man kan också ersätta kycklingen för en vegetarisk variant med quornfärs, sojafärs och/eller ta mer grönsaker som tärnad morot, bönor, majs och broccoli.

Servera gärna med grönsallad, cocktailtomater, tortillachips samt Mexikansk picklad rödlök och chilisalsa. Garnera ev. med lite färsk koriander.

4 portioner tacolasagne med kyckling

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 16 lasagneplattor
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 40 gram taco-krydda
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 gram kokt eller stek kycklingkött
  • 600 gram pastasås tomat
  • Bechamelsås: 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter standard mjölk
  • 0,5 tsk riven muskot
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 gram riven mozzarella
  • Tillbehör: 2 dl chilisalsa
  • 150 gram sallad
  • 1 burk cocktailtomater
  • 1 baguette
  • 200 gram tortillachips

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka lök, vitlök samt färsk koriander.
  3. Fräs lök i smör med vitlök, färsk koriander, taco-krydda, salt, chili och svartpeppar.
  4. Grovhacka kycklingköttet.
  5. Tillsätt till löken och stek några minuter på medelvärme.
  6. Tillsätt tomatsåsen samt 2 dl vatten (skölj ur förpackningen) och koka på medelvärme medan du lagar den vita såsen.
  7. Smält smör i en stor såskastrull.
  8. Tillsätt mjöl och rör ut det.
  9. Tillsätt mjölk lite i taget medan du vispar ut klumpar.
  10. Koka såsen på medelvärme i minst 5 minuter. Smaka av med salt, muskot och vitpeppar. Rör då och då så den inte bränns.
  11. Ta fram en ugnsform med höga kanter på förslagsvis 20x30 cm.
  12. Lägg ett lager med tredjedel av kyckling- och tomatsåsen i botten.
  13. Bred ut en fjärdedel av såsen samt lite av osten.
  14. Lägg på en tredjedel av kycklingen och täck med tre lasagneplattor.
  15. Bred ut en fjärdedel av såsen samt lite av osten.
  16. Lägg på en tredjedel av kycklingen och täck med lasagneplattor.
  17. Lägg ett lager lasagneplattor samt en fjärdedel av såsen.
  18. Toppa med resten lasagneplattorna och såsen samt resten av osten.
  19. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den har fin färg och är genomvarm.
  20. Ta ut och låt svalna några minuter.
  21. Servera tacolasagnen med valfria tillbehör som ex. grönsallad, halverade cocktailtomater, chilisalsa, Mexikansk picklad rödlök, tortillachips samt ett gott bröd ex. baguette.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 410 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept