Enkla gåsleversnittar
Enkla gåsleversnittar med björnbärsmarmelad på rostat bröd toppat med lite flingsalt samt nymalen svartpeppar.
Tillagning
- Rosta bröd och skär i trekanter. Eller skär baguett i skivor och rosta i ugnen på 200 grader 5-10 minuter.
- Öppna gåslevern och skär i lagom bitar - förslagsvis 4 skivor du delar i trekanter så du får 8 stycken.
- Lägg gåslevern på bröden och toppa med en tsk marmelad på varje.
- Lite flingsalt och nymalen svartpeppar kan man också strö över vid servering. Servera direkt.
Serveringsförslag
Lyxigt, snabbt och lättlagat som tilltugg eller aptitretare.
Val av gåslever
Gåslever finns i block på burk (billigare) eller hel, lyxigare samt dyrare varianter.
Här får du vad du betalar för och med dyrare gåslever kan det bli rätt lyxigt.
Läs mer om gåslever och olika sorter här.
Val av marmelad
Jag tog en hemgjord björnbärs och aroniamarmelad.
Andra förslag är valfri mörkare marmelad ex. vanlig björnbärsmarmelad, blåbärsmarmelad, fikonmarmelad, svart vinbärsmarmelad eller andra mörka bär.
Vidare funkar gelé på röda eller svarta vinbär eller aroniagelé.
Att dricka till
Vintips till är ett vitt vin från Alsace som Riesling, Pinot Gris eller Gewurtztraminer. Servera lätt kylt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal