Havrekex
Knapriga, spröda och goda havrekex bakade med smör, havregryn, vetemjöl och bikarbonat.
Fullkornskex med havregryn som är 100% fullkorn.
Tillagning
- Smält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt.
- Blanda havregryn, vetemjöl, bikarbonat och bakpulver i en bunke.
- Häll i smör- och mjölkblandningen och blanda ihop till en deg.
- Kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt.
- Kavla gärna ett mönster med kruskavel eller nagga med gaffel.
- Skär havrekexdegen i ca 35 rutor.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda havrekexen i ca 15 minuter eller tills havrekexen har fått fin färg.
Serveringsförslag
Passar till fika med färskost eller smör och marmelad samt ost; eller som ostkex till dessertostar, osttallrik och ostbricka.
Variant
Vill du baka söta havrekex så kan du baka hemgjorda Digestivekex.
Uppskattat näringsvärde per portion: 38 kcal