Rödbetssmör

Rödbetssmör är gott som pålägg till bröd eller som kryddsmör till kött, fisk, kyckling, bakad potatis eller grönsaker.
Ett rört smör smaksatt med mixade rödbetor. Koka gärna egna rödbetor. Eller köp vakumförpackade färdigkokta och skalade rödbetor.

1 bytta rödbetssmör, ca 6-8 portioner

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 5 färska medelstora rödbetor
  • 400 gram smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg fram smöret så det mjuknar.
  2. Med färska rödbetor: koka rödbetorna med skal i 40 minuter eller tills de är mjuka. Skölj rödbetornarna i kallt vatten och skala av skalet med händerna.
  3. Riv rödbetorna, hacka eller mixa dem i matberedare.
  4. Blanda eller mixa rödbetshacket med smör.
  5. Smaka av rödbetssmöret med salt och vitpeppar.
  6. Lägg upp rödbetssmöret i en fin bytta och servera som pålägg till bröd.
  7. Du kan också forma en rulle med rödbetssmör och rulla in i smörpapper och kyla den till kryddsmör.
  8. Rödbetssmöret håller i kylen flera dagar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer