Rödbetssmör

Introduktion och förberedelse

Rödbetssmör är gott som pålägg till bröd eller som kryddsmör till kött, fisk, kyckling, bakad potatis eller grönsaker. Ett rört smör smaksatt med mixade rödbetor.

Koka gärna egna rödbetor. Eller köp vakumförpackade färdigkokta och skalade rödbetor.

1 bytta rödbetssmör, ca 6-8 portioner

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 5 färska medelstora rödbetor
  • 400 gram smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg fram smöret så det mjuknar.
  2. Med färska rödbetor: koka rödbetorna med skal i 40 minuter eller tills de är mjuka. Skölj rödbetornarna i kallt vatten och skala av skalet med händerna.
  3. Riv rödbetorna, hacka eller mixa dem i matberedare.
  4. Blanda eller mixa rödbetshacket med smör.
  5. Smaka av rödbetssmöret med salt och vitpeppar.
  6. Lägg upp rödbetssmöret i en fin bytta och servera som pålägg till bröd.
  7. Du kan också forma en rulle med rödbetssmör och rulla in i smörpapper och kyla den till kryddsmör.
  8. Rödbetssmöret håller i kylen flera dagar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.