Renfärsbiffar
Renfärsbiffar smaksatta med fetaost och Dijonsenap.
Tillagning
- Blanda ströbröd med mjölk i en bunke. Låt stå att svälla några minuter medan du riven löken.
- Skala och riv löken grovt. Lägg med ströbrödet.
- Tillsätt renfärs, örter, dijonsenap, salt och svartpeppar. Rör ihop hastigt.
- Låt stå kallt i minst 10 minuter medan du förbereder önskade tillbehör som potatis, sås och sallad.
- Forma en biff per portion.
- Bryn dem i smör någon minut på vardera sida i en stor stekpanna.
- Sänk värmen och låt bli genomstekta ca 5 minuter under lite folie eller lock.
- Serverar du med sås till så kan du slå över lite av såsen i pannan där du steker renfärsbiffarna och låta stå att puttra fram till servering.
- Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
- Servera renfärsbiffarna med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Jag serverade biffarna som på bilden med saltrostad potatis, svampsås, grönsallad samt kokt broccoli och lingonsylt.
- Andra förslag till är gräddsås, kokt potatis och lingon och gurka.
- Vidare passar en grönsallad med mâchesallad och ärtskott eller en annan grönsallad till.
Varianter
- Biffarna kan smaksättas om man vill med 75 gram fetaost, messmör, ädelost, keso, mosade råa lingon eller hackade inlagda rödbetor som blandas med renfärsen.
- De kan också serveras som viltbiffar.
- Renfärsen kan blandas ut med 1 /3 viltfärs, fläskfärs eller nötfärs.
- Istället för biffar kan de även rullas till renköttbullar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal