Renfärsbiffar

Introduktion och förberedelse

Renfärsbiffar smaksatta med fetaost och Dijonsenap. Med förslag på tillbehör som på bilden: saltrostad potatis, svampsås, grönsallad samt kokt broccoli och lingonsylt.

Man kan ersätta fetaosten med mesost, mosade råa lingon eller hackade inlagda rödbetor.

De kan också serveras som viltbiffar och renfärsen blandas med annan viltfärs, fläskfärs eller nötfärs. Eller rullas till renköttbullar.

6 portioner renfärsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram renfärs
  • 75 gram fetaost
  • 0,5 gul lök
  • 3 tsk örter provencale
  • 3 tsk Dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 50 gram smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda ihop renfärsen med smulad fetaost, hackad gul lök, örter, senap och ströbröd samt peppar och salt.
  2. Låt stå kallt i minst 10 minuter medan du förbereder önskade tillbehör som potatis, sås och sallad.
  3. Forma en biff per portion på runt 120-130 gram styck.
  4. Bryn dem i smör någon minut på vardera sida.
  5. Sänk värmen och låt bli genomstekta ca 5 minuter under lite folie eller lock.
  6. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
  7. Servera renfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.6 (18 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20