Renfärsbiffar

Renfärsbiffar eller viltbiffar. Smaksatta med fetaost och Dijonsenap. Detta är dock valfritt.
Man kan också ersätta fetaosten med mesost, mosade råa lingon eller hackad inlagda rödbetor.
På bilden serverade med saltrostad potatis, svampsås, grönsallad samt kokt broccoli och lingonsylt.

6 portioner renfärsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram renfärs
  • 75 gram fetaost
  • 0,5 gul lök
  • 3 tsk örter provencale
  • 3 tsk Dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 50 gram smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda ihop renfärsen med smulad fetaost, hackad gul lök, örter, senap och ströbröd samt peppar och salt.
  2. Låt stå kallt i minst 10 minuter medan du förbereder önskade tillbehör som potatis, sås och sallad.
  3. Forma en biff per portion på runt 120-130 gram styck.
  4. Bryn dem i smör någon minut på vardera sida.
  5. Sänk värmen och låt bli genomstekta ca 5 minuter under lite folie eller lock.
  6. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
  7. Servera renfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer