Renfärsbiffar

Renfärsbiffar eller viltbiffar. Smaksatta med fetaost och Dijonsenap. Detta är dock valfritt.
Man kan också ersätta fetaosten med mesost, mosade råa lingon eller hackad inlagda rödbetor.
På bilden serverade med saltrostad potatis, svampsås, grönsallad samt kokt broccoli och lingonsylt.

6 portioner renfärsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram renfärs
  • 75 gram fetaost
  • 0,5 gul lök
  • 3 tsk örter provencale
  • 3 tsk Dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 50 gram smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda ihop renfärsen med smulad fetaost, hackad gul lök, örter, senap och ströbröd samt peppar och salt.
  2. Låt stå kallt i minst 10 minuter medan du förbereder önskade tillbehör som potatis, sås och sallad.
  3. Forma en biff per portion på runt 120-130 gram styck.
  4. Bryn dem i smör någon minut på vardera sida.
  5. Sänk värmen och låt bli genomstekta ca 5 minuter under lite folie eller lock.
  6. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
  7. Servera renfärsbiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer