Saltrostad potatis

Introduktion och förberedelse

Ugnsbakad vanlig potatis. Här Amandine som är en delikatesspotatis som blir mycket god rostad på en bädd av grovt salt.

Små bakpotatisar blir jättegoda till det mesta och är nog bland det lättaste man kan laga.

6 portioner saltrostad potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • ca 1350 gram delikatesspotatis som Amandine, 2 påsar
  • 1 dl grovt salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Skölj potatisarna. Putsa bort ev. fula delar.
  3. Lägg salt och potatisar i en ugnsfast form.
  4. Baka potatisen tills den är mjuk runt 50 minuter.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.