Saltrostad potatis

Introduktion och förberedelse

Ugnsbakad vanlig potatis. Här Amandine som är en delikatesspotatis som blir mycket god rostad på en bädd av grovt salt.

Små bakpotatisar blir jättegoda till det mesta och är nog bland det lättaste man kan laga.

6 portioner saltrostad potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • ca 1350 gram delikatesspotatis som Amandine, 2 påsar
  • 1 dl grovt salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Skölj potatisarna. Putsa bort ev. fula delar.
  3. Lägg salt och potatisar i en ugnsfast form.
  4. Baka potatisen tills den är mjuk runt 50 minuter.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer