Saltrostad potatis

Ugnsbakad vanlig potatis. Här Amandine som är en delikatesspotatis som blir mycket god rostad på en bädd av grovt salt.

Små bakpotatisar blir jättegoda till det mesta och är nog bland det lättaste man kan laga.

6 portioner saltrostad potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • ca 1350 gram delikatesspotatis som Amandine, 2 påsar
  • 1 dl grovt salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Skölj potatisarna. Putsa bort ev. fula delar.
  3. Lägg salt och potatisar i en ugnsfast form.
  4. Baka potatisen tills den är mjuk runt 50 minuter.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer