Räksnittar
Introduktion och förberedelse
Räksnittar med röra av handpillade räkor, dill, citron, majonnäs och crème fraiche på smörstekt bröd.
Serveringsförslag
Goda innan maten som välkomsttilltugg, snittar och aptitretare till fest och buffé.
Varianter
- Du kan byta ljust toastbröd och smörstekt annat bröd som mjukt tunnbröd, surdegsbröd, snett skuren baguette eller liknande.
- Räkröran kan även serveras på "kallt" bröd som pumpernickel, havrekex, crostinis, ostkex, fröknäcke, totopos eller liknande.
- En annan variant är att servera räkröran på små rårakor.
- Du kan ta annan storlek på räkor om du önskar och även färdigskalade räkor går bra.
- Blir även gott att byta ut alla eller en del av räkorna mot hackade kräftstjärtar, surimisticks, krabba eller varmrökt lax.
- Kan även garneras med en 1/2 tsk rom som stenbitsrom eller löjrom.
Att dricka till
Goda till en fördrink, glas valfritt kylt vitt vin, öl eller mousserande som champagne, cava eller prosecco.

Tillagning
- Tina räkorna i kylen i god tid. Skala dem.
- Plocka 16 små dillvippor till garnering. Hacka resten.
- Blanda räkor, pressad citron, majonnäs och dill i en skål.
- Vänd i crème fraiche. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
- Skär brödet i trianglar till 16 snittar.
- Bred smör eller smält smör och pensla på båda sidor. Stek bröden gyllenbruna några minuter på varje sida.
- Lägg upp bröden på ett fat eller små assietter. Servera snittarna med räkröran vid sidan eller lägg upp röra på bröden - toppa varje bröd med en hög röra av 3-4 räkor.
- Garnera varje räksnitt med en liten dillvippa.
- Servera direkt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal