Räksnittar

Räksnittar på ljust bröd. Min kusin Toms lyxiga handpillade räksnittar med dill och majonnäs. Goda till fördrink, öl eller skumpa.
Överkurs är att smörsteka bröden och sedan servera med majonnäsen och räkorna på. Bred då smör på bröden och stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna.
Tack till Tom.

6 portioner räksnittar, 2 snittar var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram oskalade räkor, räkna ca 60 räkor
  • 4 bitar ljust toastbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk hackad dill
  • 12 små dillkvistar till garnering

Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Skär brödet i trianglar till snittar.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche med chilisås i en skål.
  4. Hacka dill och blanda i den.
  5. Överkurs: skär bort kanterna på brödet. Bred smör på båda sidor och stek bröden gyllene några minuter på varje sida.
  6. Bred lite majonnäsblandning på varje bröd.
  7. Toppa varje snitt med 4-5 skalade räkor.
  8. Plocka 12 dillkvistar och garnera varje räksnitt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer