Räksnittar
Räksnittar med röra av handpillade räkor, dill, citron, majonnäs och crème fraiche på smörstekt bröd.
Tillagning
- Tina räkorna i kylen i god tid. Skala dem.
- Plocka 16 små dillvippor till garnering. Hacka resten.
- Blanda räkor, pressad citron, majonnäs och dill i en skål.
- Vänd i crème fraiche. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
- Skär brödet i trianglar till 16 snittar.
- Bred smör eller smält smör och pensla på båda sidor. Stek bröden gyllenbruna några minuter på varje sida.
- Lägg upp bröden på ett fat eller små assietter. Servera snittarna med räkröran vid sidan eller lägg upp röra på bröden - toppa varje bröd med en hög röra av 3-4 räkor.
- Garnera varje räksnitt med en liten dillvippa.
- Servera direkt.
Serveringsförslag
Goda innan maten som välkomsttilltugg, snittar och aptitretare till fest och buffé.
Varianter
- Du kan byta ljust toastbröd och smörstekt annat bröd som mjukt tunnbröd, surdegsbröd, snett skuren baguette eller liknande.
- Räkröran kan även serveras på "kallt" bröd som pumpernickel, havrekex, crostinis, ostkex, fröknäcke, totopos eller liknande.
- En annan variant är att servera räkröran på små rårakor.
- Du kan ta annan storlek på räkor om du önskar och även färdigskalade räkor går bra.
- Blir även gott att byta ut alla eller en del av räkorna mot hackade kräftstjärtar, surimisticks, krabba eller varmrökt lax.
- Kan även garneras med en 1/2 tsk rom som stenbitsrom eller löjrom.
Att dricka till
Goda till en fördrink, glas valfritt kylt vitt vin, öl eller mousserande som champagne, cava eller prosecco.
Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal