Räksnittar

Introduktion och förberedelse

Räksnittar på ljust bröd. Min kusin Toms lyxiga handpillade räksnittar med dill och majonnäs.

Goda till fördrink, öl eller mousserande som champagne, cava eller prosecco.

Överkurs är att smörsteka bröden och sedan servera med majonnäsen och räkorna på. Bred då smör på bröden och stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna.

Tack till Tom.

6 portioner räksnittar, 2 snittar var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400-500 gram oskalade räkor, räkna 36-48 räkor
  • 4 bitar ljust toastbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk hackad dill
  • 12 små dillkvistar till garnering

Tillagning

  1. Skala räkorna.
  2. Skär brödet i trianglar till snittar.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche med chilisås i en skål.
  4. Hacka dill och blanda i den.
  5. Överkurs: skär bort kanterna på brödet. Bred smör på båda sidor och stek bröden gyllene några minuter på varje sida.
  6. Bred lite majonnäsblandning på varje bröd.
  7. Toppa varje snitt med 3-4 skalade stora räkor.
  8. Plocka 12 dillkvistar och garnera varje räksnitt.
E-mail
Medel: 4.4 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-25