Räksnittar på tunnbröd
Bjud på goda, knapriga och lyxiga räksnittar av rostat tunnbröd med smör, toppade med crème fraiche och handpillade räkor samt färsk dill vid servering.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala räkor om du köpt räkor med skal.
- Skär bort kanter på brödet och skär bröden i 18 trianglar (3x6 trianglar).
- Bred smör på båda sidor.
- Rosta dem i ugnen några minuter tills de fått färg.
- Ta ut och låt svalna.
- Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
- Toppa med två räkor och en liten dillkvist.
- Lägg upp på serveringsfat och servera räksnittarna.
Varianter
- Kan även garneras med en liten fjärdedels skiva citron samt en klick laxrom, kaviar eller löjrom.
- Istället för mjukt tunnbröd kan du ta ljust surdegsbröd och skär i små trianglar samt rosta likadant eller smörsteka.
- Eller ta köpta eller göra hemgjorda crostinis.
Portionsberäkning
Här har jag räknat tre snittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.
Att dricka till
Mousserande vin som Champagne, Cava, Cremant eller liknande passar till som välkomstdrink.
Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal