Räksnittar på tunnbröd

Introduktion och förberedelse

Bjud på goda räksnittar av rostat tunnbröd med smör, toppade med creme fraiche och handpillade räkor samt färsk dill vid servering. Knapriga och lyxiga.

Kan även garneras med en liten fjärdedels skiva citron samt en klick laxrom, kaviar eller löjrom.

Här har jag räknat tre snittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.

Istället för mjukt tunnbröd kan du ta ljust surdegsbröd och skär i små trianglar samt rosta likadant eller smörsteka.

6 portioner räksnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 mjuka tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 36 räkor med skal eller skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
  3. Skär bort kanter på brödet och skär bröden i 18 trianglar (3x6 trianglar).
  4. Bred smör på båda sidor.
  5. Rosta dem i ugnen några minuter tills de fått färg.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  8. Toppa med två räkor och en liten dillkvist.
  9. Lägg upp på serveringsfat och servera räksnittarna.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.