Räksnittar med svart rom

Snittar med skageröra toppade med svart ishavsrom eller kaviar. Goda som förrätt eller snittar.

Du kan välja att använda färdigskalade räkor i röran och sedan köpa några fina stora räkor med skal som du skalar och garnerar snittarna med. Vill du ej skala räkor kan du ta 1 pkt skalade räkor i lag eller 4 dl frysta eller färska räkor utan skal.
 

8 st räksnittar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 750 oskalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)
  • 1 citron
  • 8 skivor vitt rostbröd
  • 2 msk smör
  • 8 kvistar dill
  • 0,5 rödlök
  • 40 gram svart ishavsrom eller kaviar

Tillagning

  1. Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
  2. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara ev. 2-3 stycken hela räkor till garnering.
  3. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
  4. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. ishavsrom.
  5. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Hit kan du förbereda skagenröran samt räkor och förvara övertäckt i kylen.
  6. Räksnittar: skala och finhacka rödlöken.
  7. Skölj och skär citronen i klyftor och pilla bort kärnor.
  8. Skär bröden i trianglar eller ta ur rundlar med utstickare.
  9. Stek dem gyllenbruna i smör.
  10. Lägg upp dem på en bricka eller små tallrikar.
  11. Fördela skagenröran på bröden.
  12. Toppa gärna med två hela färska räkor.
  13. Lägg en sked svart rom på toppen på varje snitt.
  14. Garnera med citronklyfta, dillkvist samt hackad rödlök.
  15. Servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer