Rårakor med räkröra
Introduktion och förberedelse
Små rårakor toppade med räkröra av handpillade räkor, dill, citron, majonnäs och crème fraiche.
Serveringsförslag
Rårakorna passar innan maten som varma snittar, tilltugg och aptitretare till fest och buffé.
Varianter
- Du kan byta rårakor mot smörstekt ljust toastbröd.
- Du kan ta annan storlek på räkor om du önskar och även färdigskalade räkor går bra.
- Blir även gott att byta ut alla eller en del av räkorna mot hackade kräftstjärtar, surimisticks, krabba eller varmrökt lax.
- Potatis kan bytas ut delvis mot sötpotatis, zucchini, palsternacka, rotselleri, kålrot och/eller morot.
- Kan även garneras med en 1/2 tsk rom som stenbitsrom eller löjrom.
Att dricka till
Goda till en fördrink, glas valfritt kylt vitt vin, öl eller mousserande som champagne, cava eller prosecco.

Tillagning
- Tina räkorna i kylen i god tid. Skala dem.
- Plocka 14 små dillvippor till garnering. Hacka resten.
- Blanda räkor, pressad citron, majonnäs och dill i en skål.
- Vänd i crème fraiche. Ställ i kylen i god tid eller medan du steker rårakorna.
- Skala potatis. Riv den grovt på rivjärn.
- Stek små rårakor i en stor non-stick stekpanna förslagsvis hälften i taget. Ta först en msk smör och en msk olja. Värm upp. Lägg i små högar med riven potatis på ca 3-4 cm diameter. Platta till dem något. Stek 5 minuter på varje sida på lite över medelvärme till gyllenbrun färg. Lägg över på assietter eller fat efter hand. Upprepa med resten av potatisen tills du har 14 rårakor.
- Servera rårakorna med räkröran vid sidan eller fördela röra på rårakorna bröden - toppa varje råraka med en hög röra av 3 räkor.
- Garnera varje råraka med en liten dillvippa.
- Servera direkt med en liten gaffel och servett.
Uppskattat näringsvärde per portion: 89 kcal