Drinktilltugg smördegssnurror med parmesan

Ett gott enkelt varmt drinktilltugg av bakade smördegssnurror fyllda med parmesan du kan förbereda innan och sedan baka av när gästerna kommer.
Baka egna goda drinktilltugg till festen, buffen eller bjudningen till mousserande vin eller bål.
Vill du göra det ännu enklare för dig så köper du färdig klassisk pesto, pesto med soltorkad tomat eller liknande på burk och fyller smördegsplattorna med.
Ska du servera tilltuggen till vegetarianer så tänk på att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram, tinade
  • 2 dl riven parmesanost eller grano padano
  • 1 dl hackade valnötter
  • ca 15 blad basilika
  • 1 tsk paprika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Tina, mjöla och kavla ut en smördegsplattorna till måtten ca 22x15 cm.
  2. Blanda riven parmesanost med hackade valnötter i en skål.
  3. Tillsätt hackad basilika, paprikapulver samt cayennepeppar.
  4. Pensla smördegsplattorna med uppvispat ägg.
  5. Lägg dem så att du har kortsidan mot dig. Du ska rulla från kortsidan.
  6. Bred ut ostblandningen på plattorna, lämna 3 cm kant längst upp utan fyllning.
  7. Rulla ihop smördegsplattorna med fyllningen likt en rulltårta från kortsidan. Se till att den fria degytan klistrar ihop rullen.
  8. Lägg ev. rullarna i kylen eller frysen och låt stelna. Hit kan du förbereda tilltuggen. När rullarna är kalla är det lättare att skära ut 0,5 cm tjocka skivor ca 11 stycken från varje rulle.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Lägg snurrorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  11. Pensla snurrorna med uppvispat ägg.
  12. Grädda tilltuggen i 17 minuter i mitten av ugnen tills de fått färg.
  13. Strö gärna en nypa gourmetsalt över innan servering.
  14. Servera smördegssnurrorna med parmesan ljumma eller rumsvarma (med servetter) till bål eller drink.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer