Avokadohalva med räksallad

Avokadohalva med räksallad är en 80-tals klassiker. Här i modern tappning med räksallad gjord som coleslaw smaksatt med färsk ingefära.

Kan serveras som lätt lunch eller som förrätt. Som liten förrätt räcker receptet till sex portioner och då får du ta göra sex bröd i rundlar eller fyrkanter.

Att dricka till

Till avokadon med räkor kan du dricka ett friskt vitt vin ex. Sauvignon Blanc eller ljus lageröl.

4 portioner avokadohalva med räksallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram skalade räkor
  • 2 avokados
  • 2 dl riven eller finstrimlad vitkål
  • 1 dl finriven morot
  • 4 msk majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk smör
  • 8 blad sallad av isberg och Lollo rosso
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda räksalladen i en skål - alltså räkor (spara två-tre fina hela räkor att garnera med per portion), vitkål, morötter, majonnäs, crême fraiche, farinsocker, ingefära samt 4 krm salt och 2 krm vitpeppar.
  2. Skölj och plocka salladen, strimla rödlöken, förbered avokadon - dela den, gröp ur halvor och skär i fina skivor.
  3. Innan servering steker du bröden ljust bruna i smör på båda sidor.
  4. Lägg bröden på tallrik med en några skivor eller en halv avokado på varje, toppa med räkröra, sallad och rödlök samt servera.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.