Plommonmuffins
Plommonmuffins bakade med saftiga bitar av plommon samt hackad vit choklad i smeten toppad med knaprigt muscovadosocker.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Vispa ihop smör och socker i en bunke några minuter.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Vispa ner grädden.
- Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
- Skölj, dela och kärna ur plommonen. Skär i små tärningar ca 1x1 cm.
- Hacka eller riv den vita chokladen.
- Tillsätt vit choklad, plommon och mjölblandningen samt rör ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i stora dubbla muffinsformar eller muffinsplåt med stora muffinsformar.
- Strö över ca 1 tsk muscovadosocker över varje muffins.
- Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter.
- Ta ut och låt svalna något innan servering.
Serveringsförslag
Muffinsen är goda till fika, utflykt och kakfat.
Tips
- Muffinsen går bra att frysa in.
- Baka i en muffinsplåt med stora muffinsformar satta i muffinsplåten. Du kan även baka i dubbla muffinsformar på en vanlig ugnsplåt.
- Väljer du mindre muffinsformar så blir det några fler muffins - räkna ca 14-16 stycken.
Varianter
- Vit choklad är valfritt att ha i.
- Muscovadosocker kan bytas mot annat råsocker eller uteslutas.
- Gott är även att toppa muffinsen med hasselnötstosca istället för råsocker. Grädda då först utan toscasmet, ta ut och toppa med smeten samt grädda 8 minuter till.
- Gott på är även frosting. Bred över muffinsen när de kallnat.
Uppskattat näringsvärde per portion: 234 kcal