Toscasmet

Toscasmet med mandel. Gratinera ananas, äpplen eller päron. Gör toscarutor med sockerkaka under eller toscakaka.

1 sats toscasmet

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g strösocker
  • 100 g flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 2 msk vetemjöl

Tillagning

  1. Smält smöret tillsammans med mjölk och socker.
  2. Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp.
  3. Toscasmeten är klar att använda.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer