Toscasmet

Introduktion och förberedelse för tillagning

Toscasmet med mandel. Gratinera ananas, äpplen eller päron. Gör toscarutor med sockerkaka under eller toscakaka.

Vill du ha en toscasmet att toppa färdigbakta kakor som exempelvis mazariner är lite mörkare så kokar du toscasmeten några minuter tills den mörknar. Hackad då gärna mandlarna lite finar.

1 sats toscasmet

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g strösocker
  • 100 g flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 2 msk vetemjöl

Tillagning

  1. Smält smöret tillsammans med mjölk och socker.
  2. Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp.
  3. Toscasmeten är klar att använda.
E-mail
Medel: 3.8 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 532 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.