Toscasmet

Toscasmet med mandel. Gratinera ananas, äpplen eller päron. Gör toscarutor med sockerkaka under eller toscakaka.

1 sats toscasmet

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g strösocker
  • 100 g flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 2 msk vetemjöl

Tillagning

  1. Smält smöret tillsammans med mjölk och socker.
  2. Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp.
  3. Toscasmeten är klar att använda.
E-mail
Medel: 3.8 (12 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer