Toscasmet

Introduktion och förberedelse

Toscasmet med hackad skållad mandel du kan använda till att gratinera ananas, äpplen eller toscapäron Diana.

Eller toppa och baka toscakaka eller äppelpaj.

Varianter

  • Toscasmeten kan du också koka några minuter till så den blir lite mörkare och då passar den att garnera och toppa kakor som mazariner. Då kan man även hacka mandlarna lite finare.
  • Byta ut mandel mot andar nötter som hasselnötter, pekannötter, pistagenötter eller valnötter. Eller blanda.

Skållad sötmandel

Du kan göra toscasmeten på egna skållade mandlar eller köpt hel skalad mandel du hackar grovt eller flagad mandel eller mandelspån.

Det går också fint att använda oskalade hackad mandlar men bäst blir det med skalade mandlar tycker jag.

1 sats toscasmet

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 100 gram strösocker
  • 100 gram flagad sötmandel eller skållad grovhackad mandel
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 2 msk vetemjöl

Tillagning

  1. Skålla mandel och hacka den eller använd färdig skalad och hackad sötmandel.
  2. Smält smöret tillsammans med mjölk och socker.
  3. Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt toscasmeten koka upp.
  4. Toscasmeten är klar att använda.
E-mail
Medel: 3.9 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-12