Pickles på rödkål, spetskål och morot med chili

Introduktion och förberedelse

Pickles på rödkål, spetskål, morot samt salladslök smaksatt med färsk röd chili, vitlök, cidervinäger samt socker.

Ett sötsurt och pikant tillbehör till det mesta som bara blir godare att förbereda i god tid och plocka fram efter någon dag i kylen. 

En variant på pickles som vi lagade på en kurs hos Meyers madhus i Köpenhamn med temat Southern BBQ & Soul food. 

Serveringsförslag

Varianter

Du kan ha i andra grönsaker och byta efter tycke. Förslag är vitkål, rödlök, kålrabbi, zucchini, paprika osv. 

4 portioner picklad rödkål, spetskål och morot

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 200 gram rödkål
  • 200 gram spetskål
  • 100 gram morot
  • 2 salladslökar
  • 1 färsk röd spansk peppar eller annan färsk chili efter tycke
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl cidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Skölj kål och skär i grova strimlor. Skala morot och skär på längden samt i grova sneda slantar. Skölj salladslök och strimla dem. Du kan skära grönsakerna som du önskar.
  2. Lägg grönsakerna i en stor skål eller plastburk som tål het vätska.
  3. Skölj chili och dela den på längden. Skär bort det vita innanmätet och ta bort kärnor om du ej önskar så het smak - vill du ha heta pickles lämnar du det kvar. Strimla chilin och lägg i en kastrull.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Lägg med chilin.
  5. Tillsätt cidervinäger, socker och salt.
  6. Koka upp lagen och rör så att sockret löser sig.
  7. Slå lagen över grönsakerna och blanda runt.
  8. Låt svalna innan servering.
  9. Picklesen kan förberedas i god tid och blir bara godare efter någon dag. Håller sig övertäckt i kylen i några månader.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 82 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-23

Tillbehör och liknande recept: