Majssoppa

Introduktion och förberedelse för tillagning

Majssoppa som är en smidig och enkel soppa på färsk kokt majs, fryst majs eller burkmajs.

Godast blir soppan med färsk kokt majs från majskolv.

Till 400 gram majskorn behöver du ca 4 majskolvar. Du kan spara majs som blir över. Ta bort blasten på majskolvarna och koka dem.

Andra goda kryddor i majssoppa är något krm curry samt chili som sambal oelek.

4 portioner majssoppa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 400 gram majs
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 2 dl grädde eller creme fraiche
  • 4 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i olivolja någon minut i en stor kastrull.
  3. Tillsätt majs och kryddor samt fräs ytterligare någon minut.
  4. Slå på 1,8 liter vatten och låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
  5. Mixa majssoppan. Du kan förslagsvis använda stavmixer. Eller matberedare eller mixer.
  6. Sila soppan genom en sil eller durkslag ner i en ny kastrull.
  7. Värm soppan och rör ner grädde eller creme fraiche samt smaka av majssoppan med citronsaft, salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.5 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-11

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.