Majsbiffar

Introduktion och förberedelse

Stekta vegetariska goda biffar med majs. Du kan använda färsk kokt majs eller burkmajs.

Majsbiffar är goda med tomatsås och råris; på buffé, som vegetariskt alternativ till vardags osv.

Koka egen majs:

Godast blir majsbiffarna med kokt majs från färsk majskolv. 4 hela majskolvar räcker till majsbiffarna. Överbliven kokt majs kan du spara.

3 portioner majsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram majs
  • 0,5 purjolök
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 msk olja
  • 3 msk smör

Tillagning

  1. Blanda hälften av majsen med äggen i en stor bunke. Mixa eller mosa majsen till en röra.
  2. Tillsätt resterande hela majskorn, mjöl, ströbröd, salt och vitpeppar samt arbeta ihop till en röra. Låt röran vila i ca 10 minuter så sväller mjölet och biffarna blir godare.
  3. Rensa, dela och skölj purjolöken. Finstrimla den och blanda i majsröran.
  4. Smörj en bricka eller plåt med olja och forma sex biffar av majsröran.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olja.
  6. Stek majsbiffarna i 4-5 minuter på medelvärme på båda sidor så att de får färg och är genomstekta.
  7. Majsbiffarna är klara att serveras.
E-mail
Medel: 4.1 (21 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer