Majsbiffar

Introduktion och förberedelse för tillagning

Stekta vegetariska goda biffar med majs. Du kan använda färsk kokt majs eller burkmajs.

Majsbiffar är goda med tomatsås och råris; på buffé, som vegetariskt alternativ till vardags osv.

Koka egen majs:

Godast blir majsbiffarna med kokt majs från färsk majskolv. 4 hela majskolvar räcker till majsbiffarna. Överbliven kokt majs kan du spara.

3 portioner majsbiffar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram majs
  • 0,5 purjolök
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 msk olja
  • 3 msk smör

Tillagning

  1. Blanda hälften av majsen med äggen i en stor bunke. Mixa eller mosa majsen till en röra.
  2. Tillsätt resterande hela majskorn, mjöl, ströbröd, salt och vitpeppar samt arbeta ihop till en röra. Låt röran vila i ca 10 minuter så sväller mjölet och biffarna blir godare.
  3. Rensa, dela och skölj purjolöken. Finstrimla den och blanda i majsröran.
  4. Smörj en bricka eller plåt med olja och forma sex biffar av majsröran.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olja.
  6. Stek majsbiffarna i 4-5 minuter på medelvärme på båda sidor så att de får färg och är genomstekta.
  7. Majsbiffarna är klara att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.