Kycklingspett med lime

Kycklingspett med lime, cocktailtomat samt vårlök penslade med olivolja, ingefära, chili och vitlök.
Kycklingspetten är goda att grilla men kan också stekas i ugn eller i stekpanna.
Kycklingspett är goda med de flesta tillbehör. Förslag är ugnsstekt potatis, grillad majs samt en kall sås som yoghurt smaksatt med riven ingefära.
Du behöver 6 stålspett eller träspett att trä kycklingen på.

6 portioner kycklingspett med lime

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 700 gram kycklingfilé
  • 2 lime
  • 12 cocktailtomater
  • 6 vårlökar eller schalottenlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 0,5 röd chili

Tillagning

  1. Tina kyckling om den är fryst.
  2. Använder du träspett så lägg dem i vatten.
  3. Skala och pressa vitlök i en bunke.
  4. Skala och hacka ingefäran och tillsätt den.
  5. Hacka chili samt tillsätt med olivolja och blanda till en marinad.
  6. Skär kycklingen i kuber ca 2x2 cm stora.
  7. Lägg kycklingen i marinaden och rör om.
  8. Skölj tomaterna.
  9. Skölj lime och dela i 12 klyftor.
  10. Skär av blasten från vårlökarna ca 1 dm upp från löken. Dela dem i två delar om de är stora.
  11. Gör spetten genom att varva ingredienserna på spetten - förslagsvis limeklyftor, kyckling, cocktailtomat, kyckling, lime, kyckling, tomat, kyckling och vårlök.
  12. Grilla eller stek spetten runt om i ca 10 minuter. Pensla med marinaden efter att du vänt dem. Undvik att pensla spetten precis innan servering. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt innan du serverar spetten genom att skära itu en kycklingbit och se så den inte är rå eller rödrosa. Grilla eller stek då en stund till.
  13. Kycklingspetten är klara att servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer