Grillade kycklingspett med bulgursallad
Grillade kycklingspett med bulgursallad och kall sås på yoghurt smaksatt med tandoorikrydda.
Spetten kan också stekas eller grillas i panna på spisen. Eller grillas i ugnen.
Du behöver 4 grillspett i trä eller stål.
Tillagning
- Tänd grillen.
- Lägg grillspett av trä i blöt.
- Bulgursallad: Koka bulgurvetet enligt paketet ca 10 minuter.
- Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
- Blanda med det kokta bulgurvetet.
- Tillsätt nötter och russin.
- Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
- Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
- Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
- Kycklingspett med fyllning: Skiva kycklingfiléerna tunt i 12 skivor om du köpt hela kycklingfiléer. Banka gärna ut dem lätt med en köttbank.
- Skär mozzarella osten i ca 1,5 cm tärningar.
- Blanda osten med chili och hackad basilika.
- Lägg en ostbit i varje skiva och rulla in den.
- Trä rulladerna på spett. Ett tips är att trä spetten först in i ena änden på rulladen och sedan ut i andra änden så att de försluter rulladen. Annars smälter osten ut lätt.
- Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det ej är rosa invid spettet.
- Servera ev. garnerade med några blad bladpersilja.
- Yoghurtsås med tandoori: Blanda ihop matlagningsyoghurt, tandoorikrydda, vatten och hackad mynta i en skål.
- Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
- Servera de grillade spetten med bulgursalladen samt såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal