Grillade kycklingspett med bulgursallad

4 portioner grillade kycklingspett med bulgursallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 dl bulgurvete
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 stav selleri
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackad mynta (valfritt)
  • 65 gram machésallad blandad med lite basilika, persilja, gräslök att garnera med (valfritt)
  • Kycklingspett: 3 stora kycklingfiléer gärna i skivor
  • 1 mozzarellaost
  • 2 krm chiliflakes
  • 8 blad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Yoghurtsås: 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk vatten

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg grillspett av trä i blöt.
  3. Bulgursallad: Koka bulgurvetet enligt paketet ca 10 minuter.
  4. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
  5. Blanda med det kokta bulgurvetet.
  6. Tillsätt nötter och russin.
  7. Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
  8. Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
  9. Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
  10. Kycklingspett med fyllning: Skiva kycklingfiléerna tunt i 12 skivor om du köpt hela kycklingfiléer. Banka gärna ut dem lätt med en köttbank.
  11. Skär mozzarella osten i ca 1,5 cm tärningar.
  12. Blanda osten med chili och hackad basilika.
  13. Lägg en ostbit i varje skiva och rulla in den.
  14. Trä rulladerna på spett. Ett tips är att trä spetten först in i ena änden på rulladen och sedan ut i andra änden så att de försluter rulladen. Annars smälter osten ut lätt.
  15. Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det ej är rosa invid spettet.
  16. Servera ev. garnerade med några blad bladpersilja.
  17. Yoghurtsås med tandoori: Blanda ihop matlagningsyoghurt, tandoorikrydda, vatten och hackad mynta i en skål.
  18. Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
  19. Servera de grillade spetten med bulgursalladen samt såsen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.