Bulgursallad med kyckling

Bulgursallad med kyckling är en god ljummen eller kall matig sallad med grillad tärnad kyckling som även passar dig som äter GI eller LCHF.

Med majs, matyoghurt, morötter, vitlök, salladslök och curry.

Gott med en grönssallad till också - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverade cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.

Du kan ha andra grönsaker i också som kokt broccoli, blomkål, bönor, gröna bönor, hackad persilja osv.

2 portioner bulgursallad med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 dl okokt bulgur
  • 0,25 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl grillat kycklingkött
  • 2 morötter
  • 2 dl majs
  • 4 msk matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk mango chutney

Tillagning

  1. Koka upp 4 dl vatten. Mät upp bulgur i en skål och häll kokande vatten över. Tillsätt 0,5 krm salt samt ev. en fjärdedels bit grönsaksbuljong och rör om. Täck över och låt stå i fem minuter. Lägg sedan upp i en stor skål att svalna.
  2. Plocka och skär kycklingkött i ca 2x2 cm bitar. Lägg i skålen.
  3. Skala morötter samt tärna dem. Koka dem mjuka i ca 10 minuter. Skölj dem ljumma. Tillsätt till bulguren.
  4. Tillsätt majs och matyoghurt.
  5. Skölj och strimla salladslökarna och fräs i lite olivolja någon minut. Tillsätt till skålen.
  6. Tillsätt salt, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, vinäger samt mango chutney. Rör om och smaka av med ev. mer salt och kryddor.
  7. Förbered ev. extra grönsallad.
  8. Servera bulgursalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.