Bulgursallad med kyckling

Bulgursallad med kyckling är en god ljummen eller kall matig sallad med grillad tärnad kyckling som även passar dig som äter GI eller LCHF.

Med majs, matyoghurt, morötter, vitlök, salladslök och curry.

Gott med en grönssallad till också - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverade cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.

Du kan ha andra grönsaker i också som kokt broccoli, blomkål, bönor, gröna bönor, hackad persilja osv.

2 portioner bulgursallad med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 dl okokt bulgur
  • 0,25 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl grillat kycklingkött
  • 2 morötter
  • 2 dl majs
  • 4 msk matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk mango chutney

Tillagning

  1. Koka upp 4 dl vatten. Mät upp bulgur i en skål och häll kokande vatten över. Tillsätt 0,5 krm salt samt ev. en fjärdedels bit grönsaksbuljong och rör om. Täck över och låt stå i fem minuter. Lägg sedan upp i en stor skål att svalna.
  2. Plocka och skär kycklingkött i ca 2x2 cm bitar. Lägg i skålen.
  3. Skala morötter samt tärna dem. Koka dem mjuka i ca 10 minuter. Skölj dem ljumma. Tillsätt till bulguren.
  4. Tillsätt majs och matyoghurt.
  5. Skölj och strimla salladslökarna och fräs i lite olivolja någon minut. Tillsätt till skålen.
  6. Tillsätt salt, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, vinäger samt mango chutney. Rör om och smaka av med ev. mer salt och kryddor.
  7. Förbered ev. extra grönsallad.
  8. Servera bulgursalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer