Bulgursallad med kyckling
Bulgursallad med kyckling är en god ljummen eller kall matig sallad med grillad tärnad kyckling som även passar dig som äter GI eller LCHF.
Med majs, matyoghurt, morötter, vitlök, salladslök och curry.
Tillagning
- Koka upp 4 dl vatten. Mät upp bulgur i en skål och häll kokande vatten över. Tillsätt 0,5 krm salt samt ev. en fjärdedels bit grönsaksbuljong och rör om. Täck över och låt stå i fem minuter. Lägg sedan upp i en stor skål att svalna.
- Plocka och skär kycklingkött i ca 2x2 cm bitar. Lägg i skålen.
- Skala morötter samt tärna dem. Koka dem mjuka i ca 10 minuter. Skölj dem ljumma. Tillsätt till bulguren.
- Tillsätt majs och matyoghurt.
- Skölj och strimla salladslökarna och fräs i lite olivolja någon minut. Tillsätt till skålen.
- Tillsätt salt, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, vinäger samt mango chutney. Rör om och smaka av med ev. mer salt och kryddor.
- Förbered ev. extra grönsallad.
- Servera bulgursalladen.
Serveringsförslag
Gott med en grönssallad till också - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverade cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.
Varianter
Du kan ha andra grönsaker i också som kokt broccoli, blomkål, bönor, gröna bönor, hackad persilja osv.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal