Bulgursallad med kyckling

En god ljummen eller kall matig sallad med grillad kyckling som även passar dig som äter GI eller LCHF. Med majs, matyoghurt, morötter, vitlök, salladslök och curry.
Du kan ha andra grönsaker i också som kokt broccoli, blomkål, bönor, gröna bönor, hackad persilja osv.
Gott med en grönssallad till också - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverade cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.

2 portioner bulgursallad med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 dl okokt bulgur
  • 0,25 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl grillat kycklingkött
  • 2 morötter
  • 2 dl majs
  • 4 msk matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk mango chutney

Tillagning

  1. Koka upp 4 dl vatten. Mät upp bulgur i en skål och häll kokande vatten över. Tillsätt 0,5 krm salt samt ev. en fjärdedels bit grönsaksbuljong och rör om. Täck över och låt stå i fem minuter. Lägg sedan upp i en stor skål att svalna.
  2. Plocka och skär kycklingkött i ca 2x2 cm bitar. Lägg i skålen.
  3. Skala morötter samt tärna dem. Koka dem mjuka i ca 10 minuter. Skölj dem ljumma. Tillsätt till bulguren.
  4. Tillsätt majs och matyoghurt.
  5. Skölj och strimla salladslökarna och fräs i lite olivolja någon minut. Tillsätt till skålen.
  6. Tillsätt salt, curry, cayennepeppar, pressad vitlök, vinäger samt mango chutney. Rör om och smaka av med ev. mer salt och kryddor.
  7. Förbered ev. extra grönsallad.
  8. Servera bulgursalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer