Kycklingfilé med soltorkad tomat, ruccola och mozzarella
Kycklingfilé toppad med soltorkad tomat, ruccola, oliver, och mozzarella samt italiensk dressing. En perfekt rätt till buffé.
Receptet är lätt att halvera eller dubblera till så många du vill.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
- Salta och peppra.
- Lägg över i en långpanna.
- Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt svalna.
- Täck med plastfolie, ställ kallt. Hit kan du förbereda.
- Italiensk dressing: Blanda alla ingredienser.
- Innan servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett stort fint fat eller form.
- Strimla tomaterna och fördela över kycklingen.
- Bryt sönder osten över kycklingen.
- Strö över basilika och ruccola samt häll över dressingen innan servering.
Kan förberedas innan
- Kycklingenbrösten eller kycklingfiléerna kan stekas dagen innan och förvaras i kylen eller frysas in.
- Vid servering skivar du upp kycklingen och toppar med dressingen samt god soltorkad tomat, ruccola och mozzarellaost.
Förslag tillbehör
Potatissallad, potatisgratäng, couscous, råris, quinoa, kokt matvete med flera bufférätter passar till.
Vidare kan man servera en kall sås till som ex. en lime och yoghurtsås.
Att dricka till
Vintips är ett vitt vin från norra Italien som Soave.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal