Kycklingfilé med pesto, klyftpotatis och ratatouille

Introduktion och förberedelse

Kycklingfilé med pesto, klyftpotatis och ratatouille är en god och lättlagad middag

Ratatouille är en fransk tomatröra med paprika, lök, vitlök och zucchini.

Ratatouillen kan du förbereda i god tid och ha i kylen. Serveras sedan varm eller kall till kycklingen.

Ge gärna kycklingfilén färg och smak på grillen eller stekpannan och efterstek den sedan på lägre värme eller i folie - eller i ugnen några minuter - så blir den saftig och god.

Varianter

Du kan steka eller grilla kycklingfilén.

Du kan laga hemgjord pesto om du vill eller köpa färdig.

Vintips

Till kycklingen passar bland annat ett smakrikt franskt rödvin förslagsvis Guigal från Rhône i Frankrike.

4 portioner kycklingfilé med pesto

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk pesto
  • 800 gram potatis av fast sort
  • 2 msk rapsolja eller matolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisar med skal (skär bort ev. fula delar), skölj i durkslag, torka lätt och blanda med några msk olja, något krm salt och något krm vitpeppar i en ugnsfast form och ugnsstek i 25 minuter.
  2. Ratatoille: skala lök och vitlök. Hacka dem. Skölj och kärna ur paprikorna och skär dem i långa bitar på längden. Skölj och skär zucchini samt aubergine i tärningar. Hetta upp några msk olivolja i en stor panna (wok går utmärkt). Tillsätt lök, vitlöksklyftor, paprika, aubergine och zucchini och fräs några minuter. Blanda ner tomatkross och smaksätt med salt och kajennpeppar. Låt koka utan lock minst 10 minuter.
  3. Kyckling: Vänd runt kycklingen i någon msk olja, något krm salt och lite vitpeppar.
  4. Grilla eller stek kycklingen i ca 15 minuter runt om eller tills innertemperaturen är 70° C. Lägg upp på fat och ringla över peston. Ett tips är att låta de få färg i panna eller grill och sedan låta de gå några minuter i ugnen tillsammans med potatisen.
  5. Servera kycklingfiléerna med klyftpotatisen och ratatouillen.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 788 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-12