Gratinerad kycklingfilé med paprika

Introduktion och förberedelse

Gratinerad kycklingfilé med paprika, ost och grädde - fylld med röd pesto.

Serveringsförslag

Gott med pasta som tagliatelle, ris eller råris.

Kan dubbleras

Lätt att laga till många i en långpanna om du dubblerar receptet.

4 portioner gratinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • 4 tsk röd pesto
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vermouth
  • 8 skivor ost (valfri sort)
  • TILLBEHÖR: 4 portioner kokt pasta som tagliatelle, ris eller råris

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikor. Strimla dem.
  3. Fräs paprikan i lite olivolja i en panna.
  4. Skär under tiden ett vågrätt snitt i varje kycklingfilé. Peta in en tsk röd pesto. Salta och peppra dem.
  5. Värm en stekpanna och fräs kycklingfiléerna i lite olivolja samt lägg över i en ugnsform eller behåll i pannan om den är stor och ugnsfast.
  6. Vispa grädden löst.
  7. Fördela den frästa paprikan, vermouth samt grädden över kycklingen.
  8. Lägg två skivor ost över varje kycklingfilé.
  9. Gratinera kycklingen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Koka under tiden pasta eller valfritt tillbehör.
  11. Servera kycklingen med pasta eller ris. Gärna god sallad som grönsallad eller tomatsallad till också.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 485 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-12