Gratinerad kycklingfile med paprika

Gratinerad kycklingfilé med paprika, ost och grädde. Fylld med röd pesto.

Gott med pasta som tagliatelle eller råris.

Lätt att laga till många i en långpanna om du dubblerar receptet.

4 portioner gratinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • 4 tsk röd pesto
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vermouth
  • 8 skivor ost (valfri sort)
  • Tillbehör: Pasta som tagliatelle eller råris.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikor. Strimla dem.
  3. Fräs paprikan i lite olivolja i en panna.
  4. Skär under tiden ett vågrätt snitt i varje kycklingfilé. Peta in en tsk röd pesto. Salta och peppra dem.
  5. Värm en stekpanna och fräs kycklingfiléerna i lite olivolja samt lägg över i en ugnsform eller behåll i pannan om den är stor och ugnsfast.
  6. Vispa grädden löst.
  7. Fördela den frästa paprikan, vermouth samt grädden över kycklingen.
  8. Lägg två skivor ost över varje kycklingfilé.
  9. Gratinera kycklingen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Koka under tiden pasta eller valfritt tillbehör.
  11. Servera kycklingen med pasta eller ris. Gärna god sallad som grönsallad eller tomatsallad till också.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer