Gratinerad kycklingfile med paprika

Gratinerad kycklingfilé med paprika, ost och grädde. Fylld med röd pesto. Gott med pasta som tagliatelle eller råris. Lätt att laga till många i en långpanna om du dubblerar receptet.

4 portioner gratinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • 4 tsk röd pesto
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vermouth
  • 8 skivor ost (valfri sort)
  • Tillbehör: Pasta som tagliatelle eller råris.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikor. Strimla dem.
  3. Fräs paprikan i lite olivolja i en panna.
  4. Skär under tiden ett vågrätt snitt i varje kycklingfilé. Peta in en tsk röd pesto. Salta och peppra dem.
  5. Värm en stekpanna och fräs kycklingfiléerna i lite olivolja samt lägg över i en ugnsform eller behåll i pannan om den är stor och ugnsfast.
  6. Vispa grädden löst.
  7. Fördela den frästa paprikan, vermouth samt grädden över kycklingen.
  8. Lägg två skivor ost över varje kycklingfilé.
  9. Gratinera kycklingen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Koka under tiden pasta eller valfritt tillbehör.
  11. Servera kycklingen med pasta eller ris. Gärna god sallad som grönsallad eller tomatsallad till också.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer