Gratinerad kycklingfilé med paprika
Introduktion och förberedelse
Gratinerad kycklingfilé med paprika, ost och grädde - fylld med röd pesto.
Serveringsförslag
Gott med pasta som tagliatelle, ris eller råris.
Kan dubbleras
Lätt att laga till många i en långpanna om du dubblerar receptet.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, dela och kärna ur paprikor. Strimla dem.
- Fräs paprikan i lite olivolja i en panna.
- Skär under tiden ett vågrätt snitt i varje kycklingfilé. Peta in en tsk röd pesto. Salta och peppra dem.
- Värm en stekpanna och fräs kycklingfiléerna i lite olivolja samt lägg över i en ugnsform eller behåll i pannan om den är stor och ugnsfast.
- Vispa grädden löst.
- Fördela den frästa paprikan, vermouth samt grädden över kycklingen.
- Lägg två skivor ost över varje kycklingfilé.
- Gratinera kycklingen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Koka under tiden pasta eller valfritt tillbehör.
- Servera kycklingen med pasta eller ris. Gärna god sallad som grönsallad eller tomatsallad till också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 485 kcal