Gratinerad kycklingfile med paprika

Introduktion och förberedelse för tillagning

Gratinerad kycklingfilé med paprika, ost och grädde. Fylld med röd pesto.

Gott med pasta som tagliatelle eller råris.

Lätt att laga till många i en långpanna om du dubblerar receptet.

4 portioner gratinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • 4 tsk röd pesto
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vermouth
  • 8 skivor ost (valfri sort)
  • Tillbehör: Pasta som tagliatelle eller råris.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, dela och kärna ur paprikor. Strimla dem.
  3. Fräs paprikan i lite olivolja i en panna.
  4. Skär under tiden ett vågrätt snitt i varje kycklingfilé. Peta in en tsk röd pesto. Salta och peppra dem.
  5. Värm en stekpanna och fräs kycklingfiléerna i lite olivolja samt lägg över i en ugnsform eller behåll i pannan om den är stor och ugnsfast.
  6. Vispa grädden löst.
  7. Fördela den frästa paprikan, vermouth samt grädden över kycklingen.
  8. Lägg två skivor ost över varje kycklingfilé.
  9. Gratinera kycklingen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  10. Koka under tiden pasta eller valfritt tillbehör.
  11. Servera kycklingen med pasta eller ris. Gärna god sallad som grönsallad eller tomatsallad till också.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.