Kycklingfilé eller kycklingfile toppad med soltorkad tomat, ruccola och mozzarella

Kycklingfilé toppad med soltorkad tomat, ruccola, oliver, och mozzarella samt italiensk dressing. En perfekt rätt till buffé.

Kycklingen kan stekas dagen innan, tom frysas. Vid servering skivar du kycklingen och toppar med god soltorkad tomat, ruccola och mozzarella samt dressing.

Potatissallad, potatisgratäng, couscous, råris, quinoa, kokt vete mm passar till.

Att dricka till

Vintips är ett vitt från norra Italien.

10 portioner kycklingfilé med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Italiensk dressing: 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping: 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver med kärnor, kalamata
  • 1 mozzarella ost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 2 dl ruccola sallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en långpanna.
  5. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Täck med plastfolie, ställ kallt. Hit kan du förbereda.
  8. Italiensk dressing: Blanda alla ingredienser.
  9. Innan servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett stort fint fat eller form.
  10. Strimla tomaterna och fördela över kycklingen.
  11. Bryt sönder osten över kycklingen.
  12. Strö över basilika och ruccola samt häll över dressingen innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-07

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer