Kycklingfilé eller kycklingfile toppad med soltorkad tomat, ruccola och mozzarella

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kycklingfilé toppad med soltorkad tomat, ruccola, oliver, och mozzarella samt italiensk dressing. En perfekt rätt till buffé.

Kycklingen kan stekas dagen innan, tom frysas. Vid servering skivar du kycklingen och toppar med god soltorkad tomat, ruccola och mozzarella samt dressing.

Potatissallad, potatisgratäng, couscous, råris, quinoa, kokt vete mm passar till.

Att dricka till

Vintips är ett vitt från norra Italien.

10 portioner kycklingfilé med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Italiensk dressing: 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping: 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver med kärnor, kalamata
  • 1 mozzarella ost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 2 dl ruccola sallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en långpanna.
  5. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Täck med plastfolie, ställ kallt. Hit kan du förbereda.
  8. Italiensk dressing: Blanda alla ingredienser.
  9. Innan servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett stort fint fat eller form.
  10. Strimla tomaterna och fördela över kycklingen.
  11. Bryt sönder osten över kycklingen.
  12. Strö över basilika och ruccola samt häll över dressingen innan servering.
E-mail
Medel: 4 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.