Kycklingfilé eller kycklingfile toppad med soltorkad tomat, ruccola och mozzarella

Kycklingfilé toppad med soltorkad tomat, ruccola, oliver, och mozzarella samt italiensk dressing. En perfekt rätt till buffé.
Kycklingen kan stekas dagen innan, tom frysas. Vid servering skivar du kycklingen och toppar med god soltorkad tomat, ruccola och mozzarella samt dressing.
Potatissallad, potatisgratäng, couscous, råris, quinoa, kokt vete mm passar till.
Vintips är ett vitt från norra Italien.

10 portioner kycklingfilé med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Italiensk dressing: 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping: 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver med kärnor, kalamata
  • 1 mozzarella ost
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 2 dl ruccola sallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en långpanna.
  5. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Täck med plastfolie, ställ kallt. Hit kan du förbereda.
  8. Italiensk dressing: Blanda alla ingredienser.
  9. Innan servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett stort fint fat eller form.
  10. Strimla tomaterna och fördela över kycklingen.
  11. Bryt sönder osten över kycklingen.
  12. Strö över basilika och ruccola samt häll över dressingen innan servering.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer