Kladdmuffins

Kladdmuffins är kladdkaka bakad i muffinsformar. Kladdkakemuffins med bitar av vit choklad och valnötter i smeten. Dessa kan uteslutas. Servera som de är eller med en klick vispad grädde smaksatt med lite florsocker samt vaniljsocker.

12 kladdmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 27 min

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl matolja
  • 50 gram choklad, mörk fin 70% ex. Lindt
  • 50 gram valnötter, utan skal (valfritt)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 40 gram vit choklad
  • 12 muffinsformar i papper
  • 1 muffinsform med 12 platser för muffins

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Sätt åt sidan att svalna.
  3. Vispa ihop socker och ägg i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron lite i taget. Har du inte mikro kan du smälta chokladen försiktigt med smöret.
  5. Grovhacka valnötterna.
  6. Blanda kakaopulver, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt i en bunke.
  7. Rör ner äggsmeten samt tillsätt smöret, oljan, dem mörka chokladen samt nötterna. Rör till en jämn smet.
  8. Lägg ut 12 muffinsformar i muffinspannan.
  9. Fördela kladdkakesmeten i muffinsformarna. Använd två skedar så är det lätta att klicka i smeten.
  10. Bryt små bitar av den vita chokladen och stick ner i smeten ca 2-3 bitar per muffins.
  11. Baka kladdmuffinsen i 12 minuter i mitten av ugnen.
  12. Ta ut och låt svalna. De sjunker ihop och stelnar mer när de blir svalnat något.
  13. Kladdmuffinsen kan serveras som de är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra ev. över florsocker. De är godast ljumma så om de är kalla kan du mikra dem kort innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer