Kladdmuffins

Kladdmuffins är kladdkaka bakad i muffinsformar. Kladdkakemuffins med bitar av vit choklad och valnötter i smeten. Dessa kan uteslutas. Servera som de är eller med en klick vispad grädde smaksatt med lite florsocker samt vaniljsocker.

12 kladdmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 27 min

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl matolja
  • 50 gram choklad, mörk fin 70% ex. Lindt
  • 50 gram valnötter, utan skal (valfritt)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 40 gram vit choklad
  • 12 muffinsformar i papper
  • 1 muffinsform med 12 platser för muffins

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Sätt åt sidan att svalna.
  3. Vispa ihop socker och ägg i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron lite i taget. Har du inte mikro kan du smälta chokladen försiktigt med smöret.
  5. Grovhacka valnötterna.
  6. Blanda kakaopulver, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt i en bunke.
  7. Rör ner äggsmeten samt tillsätt smöret, oljan, dem mörka chokladen samt nötterna. Rör till en jämn smet.
  8. Lägg ut 12 muffinsformar i muffinspannan.
  9. Fördela kladdkakesmeten i muffinsformarna. Använd två skedar så är det lätta att klicka i smeten.
  10. Bryt små bitar av den vita chokladen och stick ner i smeten ca 2-3 bitar per muffins.
  11. Baka kladdmuffinsen i 12 minuter i mitten av ugnen.
  12. Ta ut och låt svalna. De sjunker ihop och stelnar mer när de blir svalnat något.
  13. Kladdmuffinsen kan serveras som de är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra ev. över florsocker. De är godast ljumma så om de är kalla kan du mikra dem kort innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept