Chokladsås
Introduktion och förberedelse
Enkel, snabb och god chokladsås du kokar av socker, vatten och kakao.
Serveringsförslag
Såsen kan användas till mycket.
- God till glass, marängsviss, banana split, crêpes, pannkakor, våfflor, milkshake med mera.
- Som fyllning i chokladtårta eller toppa kladdkaka med.
Varianter
- Vill du lyxa till chokladsåsen så byter du ut hälften av kakaopulvret mot 100 gram fin mörk choklad som du bryter i bitar och på låg värme rör ut i såsen efter att du kokat ihop sockret, kakaon och vattnet.
- Grädde eller mjölk kan du också ha i istället för vatten om du önskar.
- Man kan också byta förslagsvis hälften av sockret mot sirap.
- Mot slutet kan du vispa i någon msk smör under tiden såsen värms för extra glansig och fyllig chokladsås.

Chokladsåsen serverad till en Banana split.
Tillagning
- Blanda först socker och kakao i en såskastrull.
- Rör ut vattnet och koka upp under omrörning till en jämn fin chokladsås.
- Låt ev. chokladsåsen svalna något innan du använder den.
Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal