Chokladsås

Introduktion och förberedelse

Enkel, snabb och god chokladsås du kokar av socker, vatten och kakao.

Serveringsförslag

Såsen kan användas till mycket.

Varianter

  • Vill du lyxa till chokladsåsen så byter du ut hälften av kakaopulvret mot 100 gram fin mörk choklad som du bryter i bitar och på låg värme rör ut i såsen efter att du kokat ihop sockret, kakaon och vattnet.
  • Grädde eller mjölk kan du också ha i istället för vatten om du önskar.
  • Man kan också byta förslagsvis hälften av sockret mot sirap.
  • Mot slutet kan du vispa i någon msk smör under tiden såsen värms för extra glansig och fyllig chokladsås.

Chokladsåsen serverad till en Banana split
Chokladsåsen serverad till en Banana split.

4 portioner chokladsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda först socker och kakao i en såskastrull.
  2. Rör ut vattnet och koka upp under omrörning till en jämn fin chokladsås.
  3. Låt ev. chokladsåsen svalna något innan du använder den.
E-mail
Medel: 3.6 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-24