Chokladsås

Introduktion och förberedelse

Enkel, snabb och god chokladsås du kokar av socker, vatten och kakao. God till glass, marängsviss, banana split med mera.

Vill du lyxa till chokladsåsen så byter du ut hälften av kakaopulvret mot 100 gram fin mörk choklad som du bryter i bitar och på låg värme rör ut i såsen efter att du kokat ihop sockret, kakaon och vattnet.

Grädde eller mjölk kan du också ha i istället för vatten om du önskar.

4 portioner chokladsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda först socker och kakao i en såskastrull.
  2. Rör ut vattnet och koka upp under omrörning till en jämn fin chokladsås.
  3. Låt ev. chokladsåsen svalna något innan du använder den.
E-mail
Medel: 3.5 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.