Kladdkaka med kokostäcke
Introduktion och förberedelse
Kladdkaka med kokostäcke - en slags kladdiga chokladrutor toppade med en kokostopping eller kokostoscasmet.
Livsfarligt goda.
Kan frysas styckvis och bakas i större sats i långpanna i god till till fest eller buffé.
Receptet nedan räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.
Tillagning
- Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform ca 25x35 cm.
- Mät upp ägg och socker i en bunke. Vispa med elvisp några minuter tills det är fluffigt.
- Smält smör till kladdkakan i en kastrull.
- Blanda vaniljsocker, mjöl, salt och kakao i en bunke.
- Vispa i smöret och sedan äggblandningen till en jämn smet.
- Fördela smeten i ett jämnt lager i formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen 15 minuter.
- Kokostosca: Blanda allt - kokos, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
- Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 10 minuter.
- Ta ut kladdkakan och fördela kokostoscan över i ett jämnt lager.
- Sätt in i övre delen av ugnen och grädda kakan i ca 10 minuter till. Toscatäcket ska får lite ljusbrun färg.
- Ta ut och låt kakan svalna.
- Skär ut rutor förslagsvis 6x5 stycken (30 stycken). Håller sig i kylen. Kan frysas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal