Ananaspaj med kokos

Ananaspaj med kokos. En enkel dessert om du gillar färsk ananas och kokos du kan servera med vaniljglass. 

Baka i en rund pajform på ca 24 cm diameter eller annan form med lite höga kanter. 

4 port ananaspaj med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1/2 färsk ananas
  • 30 gram smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap

Tillagning

  1. Dela ananasen och skär bor skalet. Skär bort den hårda stammen i mitten samt skär i små bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
  3. Smörj en pajform på ca 24 cm i diameter med en tsk smör.
  4. Fördela ananasen i botten.
  5. Vispa ägg och socker pösigt en halv minut med elvisp.
  6. Tillsätt kokos och sirap. Häll över ananasen i formen.
  7. Grädda ananaspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg ev. över folie eller bakplåtspapper de sista minuterna när pajen fått färg så den ej bränns - förslagsvis de sista fem minuterna.
  8. Låt svalna något och servera med en kula vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp, matyoghurt med florsocker, vaniljkesella eller annat gottis.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, WSET dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine de Rotisseurs, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.

Läs mer

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och se min senaste film hur du bakar goda semlor med kvarg eller kesella.

Och följ gärna mig på FacebookInstagram och Pinterest.

Läs mer