Ananaspaj med kokos

Introduktion och förberedelse

Ananaspaj med kokos. En enkel dessert om du gillar färsk ananas och kokos.

Baka i en rund pajform på ca 24 cm diameter eller annan form med lite höga kanter.

Serveringsförslag

Passar till efterrätt eller dessert. Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, yoghurtglass, vispad grädde eller matyoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker, creme fraiche eller sorbet.

4 port ananaspaj med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1/2 färsk ananas
  • 30 gram smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap

Tillagning

  1. Dela ananasen och skär bor skalet. Skär bort den hårda stammen i mitten samt skär i små bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
  3. Smörj en pajform på ca 24 cm i diameter med en tsk smör.
  4. Fördela ananasen i botten.
  5. Vispa ägg och socker pösigt en halv minut med elvisp.
  6. Tillsätt kokos och sirap. Häll över ananasen i formen.
  7. Grädda ananaspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg ev. över folie eller bakplåtspapper de sista minuterna när pajen fått färg så den ej bränns - förslagsvis de sista fem minuterna.
  8. Låt svalna något och servera med en kula vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp, matyoghurt med florsocker, vaniljkesella eller annat gottis.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 322 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.