Ananaspaj med kokos

Ananaspaj med kokos. En enkel dessert om du gillar färsk ananas och kokos du kan servera med vaniljglass.

Baka i en rund pajform på ca 24 cm diameter eller annan form med lite höga kanter.

4 port ananaspaj med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1/2 färsk ananas
  • 30 gram smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap

Tillagning

  1. Dela ananasen och skär bor skalet. Skär bort den hårda stammen i mitten samt skär i små bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
  3. Smörj en pajform på ca 24 cm i diameter med en tsk smör.
  4. Fördela ananasen i botten.
  5. Vispa ägg och socker pösigt en halv minut med elvisp.
  6. Tillsätt kokos och sirap. Häll över ananasen i formen.
  7. Grädda ananaspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg ev. över folie eller bakplåtspapper de sista minuterna när pajen fått färg så den ej bränns - förslagsvis de sista fem minuterna.
  8. Låt svalna något och servera med en kula vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp, matyoghurt med florsocker, vaniljkesella eller annat gottis.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.