Ananaspaj med kokos

Ananaspaj med kokos. En enkel dessert om du gillar färsk ananas och kokos du kan servera med vaniljglass. 

Baka i en rund pajform på ca 24 cm diameter eller annan form med lite höga kanter. 

4 port ananaspaj med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1/2 färsk ananas
  • 30 gram smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap

Tillagning

  1. Dela ananasen och skär bor skalet. Skär bort den hårda stammen i mitten samt skär i små bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
  3. Smörj en pajform på ca 24 cm i diameter med en tsk smör.
  4. Fördela ananasen i botten.
  5. Vispa ägg och socker pösigt en halv minut med elvisp.
  6. Tillsätt kokos och sirap. Häll över ananasen i formen.
  7. Grädda ananaspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg ev. över folie eller bakplåtspapper de sista minuterna när pajen fått färg så den ej bränns - förslagsvis de sista fem minuterna.
  8. Låt svalna något och servera med en kula vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp, matyoghurt med florsocker, vaniljkesella eller annat gottis.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer