Ananaspaj med kokos
Ananaspaj med kokos. En enkel dessert om du gillar färsk ananas och kokos du kan servera med vaniljglass.
Baka i en rund pajform på ca 24 cm diameter eller annan form med lite höga kanter.
Tillagning
- Dela ananasen och skär bor skalet. Skär bort den hårda stammen i mitten samt skär i små bitar.
- Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
- Smörj en pajform på ca 24 cm i diameter med en tsk smör.
- Fördela ananasen i botten.
- Vispa ägg och socker pösigt en halv minut med elvisp.
- Tillsätt kokos och sirap. Häll över ananasen i formen.
- Grädda ananaspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lägg ev. över folie eller bakplåtspapper de sista minuterna när pajen fått färg så den ej bränns - förslagsvis de sista fem minuterna.
- Låt svalna något och servera med en kula vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp, matyoghurt med florsocker, vaniljkesella eller annat gottis.
Kockens tips på liknande recept:
Smidigt med kycklingfilé
Här har jag valt ut några av mina favoriter med kycklingfilé. Goda och lite festliga till vardags eller helg. Läs vidare.
Fixa en matlåda till jobbet
Lite tips på rätter du kan laga och göra matlåda av Läs vidare.