Mjuk kokoskaka

Introduktion och förberedelse

Mjuk kokoskaka - gott med vispad grädde och färska bär. En rund mjuk kaka med kokos som bakas i rund form eller sockerkaksform.

Serveringsförslag

Kokoskakan är god med färska bär som hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar; eller passionsfruktpulp; eller rårörd sylt samt lättvispad grädde eller vaniljglass till fika eller dessert.

Man kan också toppa kakan med frosting.

Lätt att dubblera till flera

Receptet kan även dubbleras och bakas till många i en stor djup långpanna klädd med bakplåtspapper.

Skär upp i rutor och vid servering så kan man toppa varje ruta med en klick grädde och färska bär. Eller bre på frosting.

1 kokoskaka, 8 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk

Tillagning

  1. Ta ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smörj och kokosbeströ en form ca 25 cm diameter med löstagbar kant.
  4. Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand.
  5. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  6. Blanda ner och vispa ner vetemjöl, mjölk, kokosflingor och bakpulver.
  7. Bred ut kokossmeten i formen.
  8. Grädda kokoskakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  9. Ta ut kokoskakan och låt den svalna något innan servering.
  10. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär.
E-mail
Medel: 3.7 (85 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 110 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-08