Mjuk kokoskaka
Mjuk kokoskaka - gott med vispad grädde och färska bär. En rund mjuk kaka med kokos som bakas i rund form eller sockerkaksform.
Tillagning
- Ta ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och kokosbeströ en form ca 25 cm diameter med löstagbar kant.
- Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda ner och vispa ner vetemjöl, mjölk, kokosflingor och bakpulver.
- Bred ut kokossmeten i formen.
- Grädda kokoskakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Ta ut kokoskakan och låt den svalna något innan servering.
- Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär.
Serveringsförslag
- Kokoskakan är god till fika, efterrätt eller dessert.
- Servera gärna med färska bär som hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar; eller passionsfruktpulp. Eller rårörd sylt.
- Vidare passar kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Lätt att dubblera till flera
Receptet kan även dubbleras och bakas till många i en stor djup långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär upp i rutor och vid servering så kan man toppa varje ruta med en klick grädde och färska bär. Eller bre på frosting.
Varianter
- Toppa kakan med frosting. Eller häll över en varm sockerlag som rabarbersirap, myntasirap eller kanelsirap - låt svalna.
- Lägg till bitar av rabarber för en kokoskaka med rabarber.
- Prova denna kokoskaka med riven citron och myntasirap.
Uppskattat näringsvärde per portion: 110 kcal