Kladdkaka med kokos

Kladdig chokladkaka toppad med kokostoscasmet.
Räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.

30 stycken kladdkakor med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 200 gram smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakaopulver
  • Kokostosca: 6 dl kokos
  • 1 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform ca 25x35 cm.
  2. Mät upp ägg och socker i en bunke. Vispa med elvisp några minuter tills det är fluffigt.
  3. Smält smör till kladdkakan i en kastrull.
  4. Blanda vaniljsocker, mjöl, salt och kakao i en bunke.
  5. Vispa i smöret och sedan äggblandningen till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i ett jämnt lager i formen.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen 15 minuter.
  8. Kokostosca: Blanda allt - kokos, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
  9. Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 10 minuter.
  10. Ta ut kladdkakan och fördela kokostoscan över i ett jämnt lager.
  11. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda kakan i ca 10 minuter till. Toscatäcket ska får lite ljusbrun färg.
  12. Ta ut och låt kakan svalna.
  13. Skär ut rutor förslagsvis 6x5 stycken (30 stycken). Håller sig i kylen. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer