Kladdkaka med kokos

Kladdkaka med kokos. En slags kladdiga chokladrutor toppade med en kokostopping - en slags kokostoscasmet. Livsfarligt goda. Kan frysas styckvis och bakas i större sats i långpanna i god till till fest eller buffé.

Receptet nedan räcker till en ugnsform på ca 25x35 cm.

30 stycken kladdkakor med kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 200 gram smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakaopulver
  • Kokostosca: 6 dl kokos
  • 1 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform ca 25x35 cm.
  2. Mät upp ägg och socker i en bunke. Vispa med elvisp några minuter tills det är fluffigt.
  3. Smält smör till kladdkakan i en kastrull.
  4. Blanda vaniljsocker, mjöl, salt och kakao i en bunke.
  5. Vispa i smöret och sedan äggblandningen till en jämn smet.
  6. Fördela smeten i ett jämnt lager i formen.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen 15 minuter.
  8. Kokostosca: Blanda allt - kokos, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
  9. Värm, rör och smält ihop samt låt koka på låg värme i 10 minuter.
  10. Ta ut kladdkakan och fördela kokostoscan över i ett jämnt lager.
  11. Sätt in i övre delen av ugnen och grädda kakan i ca 10 minuter till. Toscatäcket ska får lite ljusbrun färg.
  12. Ta ut och låt kakan svalna.
  13. Skär ut rutor förslagsvis 6x5 stycken (30 stycken). Håller sig i kylen. Kan frysas.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.