Grillade isterband med persiljestuvad potatis

Grillade isterband, persiljestuvad potatis, grillad majs och paprika. Servera isterbanden med inlagda rödbetor och grovkornig senap.

Isterbanden kan också stekas i grillpanna eller stekpanna. Räkna 4 stora eller 8 små smala isterband vardera.

4 portioner grillade isterband med persiljestuvad potatis

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram isterband
  • Persiljestuvad potatis: 12 potatisar, gärna av fast sort
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Tillbehör: 2 röda spetspaprikor (eller vanliga)
  • 2 förkokta majskolvar
  • 4 dl Inlagda rödbetor
  • 1 dl grovkornig senap
  • 1 påse grönsallad

Tillagning

  1. Skala och koka potatis mjuk 20-25 minuter om du inte redan har kokta potatisar. Laga under tiden bechamelsåsen enligt nedan samt finhacka persilja.
  2. Tänd grillen.
  3. Gör stuvningen: Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och rör om. Häll sedan i mjölken och grädden under omrörning så att det kokar upp och tjocknar till en stuvning sk bechamelsås. Låt bechamelsåsen koka på svag värme och rör då och då i ca 10 min.
  4. Skiva den kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor eller grova tärningar och vänd runt i såsen.
  5. Tillsätt persilja, salt och vitpeppar. Smaka på den stuvade potatisen och se om det behövs mer salt och vitpeppar. Håll varmt.
  6. Dela paprikor i halvor och ta ur kärnorna. Dela majskolvarna till 4 bitar.
  7. Gnid in paprika och majs i lite olja, salt och svartpeppar.
  8. Grilla majs och paprika några minuter. Vänd runt dem då och då tills de fått färg. Lägg dem vid sidan av glöden att hålla värmen.
  9. Dela stora isterband på längden - dock ej helt genom - vik upp dem så att de sitter ihop. Små isterband behövs ej delas. Grilla isterbanden några minuter på varje sida runt om så att de får fin färg och är genomvarma.
  10. Servera de grillade isterbanden, den grillade majsen och paprikan med persiljestuvad potatis, grov eller stark senap och inlagda rödbetor samt gärna några blad grönsallad.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer