Grillade isterband med persiljestuvad potatis
Grillade isterband, persiljestuvad potatis, grillad majs och röd spetspaprika samt grönsallad av babyspenat.
Tillagning
- Skala och koka potatis mjuk 20-25 minuter om du inte redan har kokta potatisar. Laga under tiden bechamelsåsen enligt nedan samt finhacka persilja.
- Tänd grillen.
- Gör stuvningen: Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och rör om. Häll sedan i mjölken och grädden under omrörning så att det kokar upp och tjocknar till en stuvning sk bechamelsås. Låt bechamelsåsen koka på svag värme och rör då och då i ca 10 min.
- Skiva den kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor eller grova tärningar och vänd runt i såsen.
- Tillsätt persilja, salt och vitpeppar. Smaka på den stuvade potatisen och se om det behövs mer salt och vitpeppar. Håll varmt.
- Dela paprikor i halvor och ta ur kärnorna. Dela majskolvarna till 4 bitar.
- Gnid in paprika och majs i lite olja, salt och svartpeppar.
- Grilla majs och paprika några minuter. Vänd runt dem då och då tills de fått färg. Lägg dem vid sidan av glöden att hålla värmen.
- Dela stora isterband på längden - dock ej helt genom - vik upp dem så att de sitter ihop. Små isterband behövs ej delas. Grilla isterbanden några minuter på varje sida runt om så att de får fin färg och är genomvarma.
- Servera de grillade isterbanden, den grillade majsen och paprikan med persiljestuvad potatis, grov eller stark senap och inlagda rödbetor samt gärna några blad grönsallad.
Serveringsförslag
Servera isterbanden med inlagda rödbetor och grovkornig senap.
I panna
Isterbanden kan också stekas i grillpanna eller stekpanna.
Uppskattat näringsvärde per portion: 458 kcal