Hallonmarmelad

Hemgjord marmelad med hallon smaksatt med lite lime (valfritt). Här har jag valt att koka hallonmarmeladen med syltsocker som innehåller både citronsyra, pektin och konserveringsmedel vilket gör marmeladen hållbar och ger den rätt konsistens. Lime kan uteslutas.

1 sats hallonmarmelad en stor glasburk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 liter hallon
  • 1 kg syltsocker
  • 0,5 dl vaniljsocker
  • 1 lime (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa hallonen. Tina ev. frysta hallon.
  2. Skölj och skrubba limefrukten om du vill ha det i hallonmarmeladen. Riv skalet från limefrukten och pressa saften i en skål.
  3. Koka upp hallonen med socker och limeskal samt saft.
  4. Tillsätt och rör i socker.
  5. Koka på låg värme i tio minuter och skumma ev. med en slev. längs kanterna.
  6. Förbered under tiden marmeladburkar. Sterilisera dem gärna genom att koka dem i vatten i en kastrull kör dem i ungen på 120 grader.
  7. Häll upp hallonmarmeladen på burkar och sätt på lock och låt svalna.
  8. Förvaras svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du helst i kylen.
E-mail
Medel: 4.1 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-04-11

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.