Hallonmarmelad

Hemgjord marmelad med hallon smaksatt med lite lime (valfritt).
Här har jag valt att koka hallonmarmeladen med syltsocker som innehåller både citronsyra, pektin och konserveringsmedel vilket gör marmeladen hållbar och ger den rätt konsistens.
Lime kan uteslutas.

1 sats hallonmarmelad en stor glasburk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 liter hallon
  • 1 kg syltsocker
  • 0,5 dl vaniljsocker
  • 1 lime (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa hallonen. Tina ev. frysta hallon.
  2. Skölj och skrubba limefrukten om du vill ha det i hallonmarmeladen. Riv skalet från limefrukten och pressa saften i en skål.
  3. Koka upp hallonen med socker och limeskal samt saft.
  4. Tillsätt och rör i socker.
  5. Koka på låg värme i tio minuter och skumma ev. med en slev. längs kanterna.
  6. Förbered under tiden marmeladburkar. Sterilisera dem gärna genom att koka dem i vatten i en kastrull kör dem i ungen på 120 grader.
  7. Häll upp hallonmarmeladen på burkar och sätt på lock och låt svalna.
  8. Förvaras svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du helst i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer