Knäckesnittar med makrillröra

Introduktion och förberedelse

Bjud på knapriga knäckesnittar med makrillröra är ett gott, enkelt, billigt och snabbt tilltugg att göra. Små bitar knäckebröd toppat med röra av rökt makrill mosad med gräddfil.

Rosta gärna knäckebrödet i ugnen innan på 200 grader i några minuter. Ta ut och låt svalna så blir det som nybakt och mycket knaprigt.

Istället för vanligt knäckebröd kan du ta ostkex lika knäckbröd, delikatessknäcke eller annat hårt mörkt tunnbröd efter tillgång

8 portioner knäckesnittar med makrillröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 16 små knäckebitar
  • 1 rökt makrill
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen. Lägg makrillköttet i en skål.
  2. Mosa makrillköttet med gräddfilen till en röra. Smaka av med salt och svartpeppar samt ev. lite citronsaft och en nypa socker.
  3. Bryt knäckebrödet i små lagom stora bitar till tilltugg.
  4. Toppa varje knäckebrödsbit med någon msk makrillröra.
  5. Garnera med gräslök.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.