Snittar med gubbröra
Snittar med gubbröra på hårt gott svenskt knaprigt tunnbröd eller knäckebröd.
Tillagning
- Koka äggen hårdkokta, se tips ovan.
- Hacka under tiden ansjovis, dill, gräslök och rödlök fint. Lägg i en bunke.
- Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner majonnäs och rör ihop.
- Smaka av gubbröran med salt och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
- Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
- Bryt tunnbrödet i lagom stora snittar och lägg upp på serveringsfat.
- Lägg en sked gubbröra på varje tunnbrödsbit och servera direkt. Lägg ej på gubbröra för långt i förväg då tunnbrödet mjuknar av gubbröran då.
Serveringsförslag
- Goda som tilltugg eller till midsommar.
- Serverar du på buffé så kan du ha gubbröran i en skål och tunnbrödet vid sidan så gästerna själva kan ta - annars kan brödet bli mjukt om gubbröran får ligga för länge på brödet.
Kokta ägg
Här hittar du koktider för ägg. I korthet så kokar du hårdkokta ägg så här: om äggen läggs i kallt vatten och du börjar ta tiden när vattnet kokat upp tar det 7-8 minuter. Om du lägger äggen i kokande vatten så picka och gör hål i ändarna på ägget först och koka i 9-10 minuter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 44 kcal