Snittar med gubbröra

Snittar med gubbröra på hårt gott svenskt knaprigt tunnbröd eller knäckebröd.

ca 12 snittar med gubbröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 ansjovisfiléer, hackade, 100-150 gram, en burk
  • 4 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk dill, finhackad.
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 4 skivor hårt tunnbröd

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta, se tips ovan.
  2. Hacka under tiden ansjovis, dill, gräslök och rödlök fint. Lägg i en bunke.
  3. Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner majonnäs och rör ihop.
  4. Smaka av gubbröran med salt och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
  5. Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
  6. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittar och lägg upp på serveringsfat.
  7. Lägg en sked gubbröra på varje tunnbrödsbit och servera direkt. Lägg ej på gubbröra för långt i förväg då tunnbrödet mjuknar av gubbröran då.

Serveringsförslag

  • Goda som tilltugg eller till midsommar.
  • Serverar du på buffé så kan du ha gubbröran i en skål och tunnbrödet vid sidan så gästerna själva kan ta - annars kan brödet bli mjukt om gubbröran får ligga för länge på brödet.

Kokta ägg

Här hittar du koktider för ägg. I korthet så kokar du hårdkokta ägg så här: om äggen läggs i kallt vatten och du börjar ta tiden när vattnet kokat upp tar det 7-8 minuter. Om du lägger äggen i kokande vatten så picka och gör hål i ändarna på ägget först och koka i 9-10 minuter.

E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 44 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-02-19