Snittar med gubbröra

Snittar med gubbröra på hårt gott knaprigt tunnbröd. Goda som tilltugg eller till midsommar. Serverar du på buffé så kan du ha gubbröran i en skål och tunnbrödet vid sidan så gästerna själva kan ta - annars kan brödet bli mjukt om gubbröran får ligga för länge på brödet. 

Koka ägg så här: om äggen läggs i kallt vatten och du börjar ta tiden när det kokat upp: hårdkokta ägg: 7-8 minuter. Om du lägger äggen i kokande vatten: picka, gör hål i ändarna på ägget. Hårdkokta ägg: 9-10 minuter

ca 12 snittar med gubbröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 ansjovisfiléer, hackade, 100-150 gram, en burk
  • 4 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk dill, finhackad.
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 4 skivor hårt tunnbröd

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta, se tips ovan.
  2. Hacka under tiden ansjovis, dill, gräslök och rödlök fint. Lägg i en bunke.
  3. Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner majonnäs och rör ihop.
  4. Smaka av gubbröran med salt och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
  5. Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
  6. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittar och lägg upp på serveringsfat.
  7. Lägg en sked gubbröra på varje tunnbrödsbit och servera direkt. Lägg ej på gubbröra för långt i förväg då tunnbrödet mjuknar av gubbröran då.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer