Snittar med gubbröra

Snittar med gubbröra på hårt, knaprigt tunnbröd. Goda som tilltugg.
Koka ägg så här: om äggen läggs i kallt vatten och du börjar ta tiden när det kokat upp: hårdkokta ägg: 7-8 minuter. Om du lägger äggen i kokande vatten: picka, gör hål i ändarna på ägget. Hårdkokta ägg: 9-10 minuter

ca 12 snittar med gubbröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 ansjovisfiléer, hackade
  • 4 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk dill, finhackad.
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 4 skivor hårt tunnbröd

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta, se tips ovan.
  2. Hacka under tiden ansjovis, dill, gräslök och rödlök fint. Lägg i en bunke.
  3. Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner majonnäs och rör ihop.
  4. Smaka av gubbröran med salt och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
  5. Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
  6. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittar och lägg upp på serveringsfat.
  7. Lägg en sked gubbröra på varje tunnbrödsbit och servera direkt. Lägg ej på gubbröra för långt i förväg då tunnbrödet mjuknar av gubbröran då.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer