Gratinerade nachos

Introduktion och förberedelse för tillagning

Gratinerade nachochips med ost och salsa. För att lindra den värsta hungern kan du bjuda på gratinerade nachos.

Även gott och lite festligare med tomatsalsa och guacamole till. Man kan även ha mosade svarta bönor med chipsen när man gratinerar dem.

2 portioner gratinerade nachos

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 200 gram nachochips eller tortillachips
  • 100 gram riven gratängost, texmexost
  • 1 burk tomatsalsa eller hemgjord salsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader grill.
  2. Lägg upp nachos på ett ugnsfast fat eller tallrik.
  3. Skeda över salsa och strö osten över chipsen och gratinera i några minuter tills osten smält. Servera direkt.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.