Gratinerade nachos

Gratinerade nachochips med ost och salsa. För att lindra den värsta hungern kan du bjuda på gratinerade nachos.

Även gott och lite festligare med tomatsalsa och guacamole till. Man kan även ha mosade svarta bönor med chipsen när man gratinerar dem.

2 portioner gratinerade nachos

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 200 gram nachochips eller tortillachips
  • 100 gram riven gratängost, texmexost
  • 1 burk tomatsalsa eller hemgjord salsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader grill.
  2. Lägg upp nachos på ett ugnsfast fat eller tallrik.
  3. Skeda över salsa och strö osten över chipsen och gratinera i några minuter tills osten smält. Servera direkt.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept