Gäddqueneller

Franska fiskbullar på gädda, grädde och ägg. Klassiska med vitvinssås, pressad eller kokt potatis och primörer eller blancherad spenat.
Recept på vitvinssås hittar du om du söker på receptfavoriter.se.
Förslag till grönsakstillbehör är att strimla vårlök och morot, fräs i lite smör, tillsätt någon halv dl vatten, små kokta blomkålshuvuden och färsk babyspenat. Smaka av med salt och peppar.

4 portioner gäddqueneller ca 12-16 stycken

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 400 gram gäddfilé
  • 2 kalla ägg
  • 4 dl kall grädde
  • 4 krm salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 liter fiskbuljong att koka quenellarna i

Tillagning

  1. Skär gäddan i små tärningar.
  2. Mixa fisken till en färs någon minut i en mixer med knivsatsen.
  3. Tillsätt äggen, salt och peppar. Mixa någon halv minut till.
  4. Tillsätt kall grädde lite i taget under mixning tills all grädde är tillsatt och fisksmeten är jämn och fin. Hit kan du förbereda och ha smeten i kylen.
  5. Koka upp fiskfond och låt den sjuda.
  6. Forma queneller eller äggliknande bollar med en stor sked och handen eller med två stora skedar och sjud dem i fiskfonden i ca 5 minuter - några i taget. Ta upp med hålslev och lägg på ett fat bredvid - täck över så de håller sig varma.
  7. Servera gäddquenellerna på ett fat toppade med varm vitvinssås och pressad eller kokt potatis samt vårprimörer eller kokt spenat till.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer